Van handelaar tot mayor

Auteur: Torpedo 7

Na een zware dag bijscholing keerde ik terug naar mijn wapenshopje in El Peso. Mijn voorraadje guns en schroevendraaiers was al uren uitgeput merkte ik op toen ik het logboek bekeek. Maar niet veel later rinkelde de telefoon en vroeg een haastige stem ofdat ik verscheidene revolvers kon klaar leggen die hij dan zodadelijk kon komen oppikken. Hij was niet de enige. Na een resem van bestellingen vertrok ik om de onderdelen te gaan halen. Terug in mijn atelier aangekomen maakte ik verschillende pistolen zodat ze klaar waren voor verkoop.

Zo bleef mijn dag goed gevuld tot sluitingstijd. Toen leek iedereen blij te zijn dat ze een of meerdere van de professionele pistolara’s hadden kunnen bemachtigen. Maarja toen had ik eindelijk vrije tijd, pffffiwww wat een dag …
Ik was net uit geweest en keerde terug van de gezellige kroeg toen ik besloot nog even het gemeentehuis van El Peso te bezoeken. Volgens 2 zatlappen die in de kroeg moppen aan het tappen waren over domme blondjes en nog andere van die cliché dingen, zat de huidige mayor van El Peso diep in de “S***” allez, mooier gezegd in de problemen ….

Omdat ik vroeger al enkele keren mayor ben geweest besloot ik om de kersverse burgemeester “Optimouse” eens te gaan bezoeken. In het gemeentehuis bleek dat het kantoor van Optimouse verzegeld was. Naast de linten van het CBI en van de Federals hing er ook nog een officieus uitziende mededeling op de deur. De tekst was wel degelijk aan mij gericht! Verbaasd las ik de tekst ….

Na een kleine 5 minuutjes wist ik al hoe de vork aan de steel zat, de afgezette mayor probeerde tijdens zijn meidtermijn een bom te plaatsen. Hij was blijkbaar even vergeten dat er ook regels voor mayors bestonden. Daarom werd hij meteen ontslagen en werd er aan mij de oproep gelanceerd ofdat ik aldanniet de nieuwe mayor van El Peso zou willen worden. Het antwoord was voor de hand liggend ….

Enjah, hier zit ik dan nu, in mijn gloednieuw strandhutje in El Peso, even wegdromen en niet de hele tijd te hoeven denken aan al die ijzerproblemen en al die andere moeilijke gevallen waarover ik nog een uitspraak moet doen …