Wie het kroontje past

Auteur: bonanza

Wie kent het verhaaltje van de tien kleine negertjes niet? Geen enkele Digitaliaan of Cyberiër zal dat kunnen ontkennen. In elk land werd al een sessie stoelendans gespeeld. In Cyberië viel Rednax al zeer snel uit, terwijl in Digitalië Derckmc naast de troon ging zitten.

Oud krijger kleinez is weer terug van weggeweest en dat zullen we merken. Volgens insiders wist hij met de nodige manipulatieve technieken de oud-koning om te praten om hem aan te stellen in zijn plaats. Na een mislukte poging om met kleinez zelf te praten, moeten we constateren dat ook het geheim privénummer dat we doorkregen te sterk beveiligd is. Dichter dan de ‘7de telefoon van zijne Koninklijke hoogheid, kleinez V, hertog van Monapoli’ raakten we niet, nadat we eerst door telefoon 62 tot 8 ontvangen werden.
Eigenlijk zou het niet mogen verbazen. De koning is te druk bezig met het smeden van snode plannen om met het plebs zoals een schrijver te praten. Koninklijke intimi wilden aan TMC echter wel kwijt dat zijne hoogheid met enkele ideeën speelt die het aanzicht van de Federatie grondig kunnen wijzigen. Wat ze daar exact mee bedoelen is nog niet duidelijk, maar hopelijk kunnen we u spoedig meer vertellen.

In Cyberië gaat het er wat minder gemoedelijk aan toe. Hoewel Digitalië alle verantwoordelijkheid afschudt, wijzen betrouwbare onderzoeken zoals ShootWatch uit dat verscheidene Digitalianen achter een reeks aanslagen zitten die de afgelopen week hebben plaatsgevonden. Onder meer president Rednax moest het bekopen, waarna hij werd opgevolgd door vice-president the mister, die hetzelfde kabinet overneemt. Voorlopig gaat het met het Cyberische bestuur in ieder geval de goede kant op. Er wordt niet gemopperd over inactiviteit en er kunnen zowaar resultaten van wetsaanpassingen worden voorgelegd. De roep tot wijziging van het VolksRaadsysteem tot het Parlement klinkt steeds stiller en stiller. Dat is geen slechte zaak, want met de nodige ingebouwde veiligheidssystemen is de VolksRaad een prima geüpdate versie van het Parlement.

Ik kan u niet beloven om ook bij de volgende editie met positief nieuws te komen. De onheilsberichten uit Digitalië zullen zonder twijfel inslaan als een bom.