Veel gegraven of slecht beleid?

Auteur: Vincitore

Overal op de Newsfeed staat dat de kavelstaat afgenomen is met 1 of zelfs met 2. Maar hoe komt dit nou precies?
Laten we het eerst over Bahthoevedorp hebben, wordt daar veel gegraven of zijn er andere factoren? Zoals iedereen wel weet is Bahthoevedorp niet veel soeps meer. In Bahthoevedorp zijn niet veel handelaren aanwezig die veel met de kavelstaat kunnen doen. Zo is Nair aanwezig met hout in BD, en Optimouse. met klei en glas. Deze twee handelaren kunnen de kavelstaat niet erg veel laten kelderen. Daarnaast zijn ook er ook MV’s die hun plaats hebben gevonden in Bahthoevedorp. Deze graven op zoek naar goud en laten geen kavels heel, zoals je kunt zien op de kaart. Deze MV’s kunnen natuurlijk wel de kavelstaat naar beneden halen, en zorgen dan ook voor een te lage staat.
Maar wat is er dan aan de hand? Worden te weinig parken gebouwd of zijn er nog andere factoren die meespelen?
Laten we eerlijk zijn, Bahthoevedorp is deze ronde al aan de tweede mayor toe, en ook die is niet veel online geweest.

Een ander verhaal is het met Roebelarendsveen. Alle ijzerhandelaren zijn naar Roebelarendsveen vertrokken, op zoek naar die begeerde ertskavels waar Roebelarendsveen zo bekend om staat. Zo zitten the mega handelaar, Flapdrol en LP Industries MV daar. Maar de steenhandelaren zoeken ook naar die lekkere klei, en dat drukt natuurlijk ook op de kavelstaat.
De mayor Pedro Alvarez ziet het somber in, en denkt dat de kavelstaat nog drastisch naar beneden gaat. Wie weet schrijft Pedro Alvarez geschiedenis met zijn kavelstaat, alles is mogelijk in Miniconomy!