Aandelen volgens een expert

Auteur: Alecto

De laatste dagen in mijn kantoor krijg ik maar weinig verzoekjes binnen, maar als ik verzoekjes krijg, zijn het er van spelers die al veel bereikt hebben, maar toch iets nieuws zoeken om hun fortuin extra uit te breiden. Want de banken gaan bijna nooit hoger dan 2% rente. Als je dan een deposito aanvraagt voor 1 week ter waarde van 30000 ISH, Levert dit welgeteld 600 ISH op. Dit lijkt veel, maar op een bedrag van 30000 ISH, is dat een peulschil.

Gisteren kwam een zeer groots en rijk handelaar bij mij op bezoek, namelijk Gijs M..

De vraag luidde als volgt: “Kan jij mij uitleggen welke factoren bepalen of aandelen stijgen of dalen?”
Dit is een redelijke lastige maar veelgestelde vraag. Daarom ga ik mijn theorie openbaar maken in deze editie van The Miniconomist. Veel leesplezier!

Er is eigenlijk maar 1 factor die dit beïnvloedt, en dat is het handelsvolume.
Het handelsvolume bepaalt of dat de aandelen stijgen of dalen. Dit ga ik uitleggen aan de hand van een concreet voorbeeld.

Bijvoorbeeld: Jantje kijkt naar de aandelen, en ziet dat Eurodam enorm aan het zakken is.
Jantje is een expert op gebied van aandelen, en ziet dat het handelsvolume die dag laag is, er worden dus weinig spullen verkocht. Jantje wacht tot de volgende ochtend, want dan staan de aandelen het laagst. Jantje koopt er 50.
Jantje heeft dit zeer goed gezien. Omdat het handelsvolume de dag ervoor heel laag was, zullen normaal gezien de aandelen stijgen. Dit komt omdat het handelsvolume hoger is dan de dag ervoor.

Dus eigenlijk, om veel geld te maken met aandelen moet je kijken welke aandelen zeer veel zakken op een dag. De ochtend erna die aandelen kopen, en die avond ze terugverkopen als ze (veel) gestegen zijn. Deze techniek geeft je op lange termijn gegarandeerd winst.

Wat bepaalt het handelsvolume: export, grote deals, veel actieve spelers…