Vreemde verschijningen

Auteur: The Minic

Het moet voor degenen die vorige week zaterdag voor de poorten van de Federatie stonden een vreemde gewaarwording zijn geweest: het regende witte rijst, en van hoog uit de lucht klonk muziek: een vreemde variant op My Bonny is over the Ocean, Kiss Me van Sixpence None The Richer, en laat op de avond galmde geluid wat nog het meest leek op hardcore uit de jaren ’90 uit de helwitte wolken.

Vreemd genoeg bleken deze zaterdag de poorten naar de Federatie potdicht te zitten en te blijven. Een teller liet duidelijk zien dat het nog eens zeven dagen zou duren alvorens de poorten zich zouden openen. Beduusd trokken verschillende handelaren weer af.

Toen afgelopen zaterdag uiteindelijk de poorten toch openden, stond men voor een verrassing: ondergronds had de Federatie een ware metamorfose ondergaan. Door de rijst bleek de grond ineens veel zachter, wat het mogelijk maakt om met slechts twee skills alle grondstoffen van één soort uit de grond te halen. Als door een wonder van boven, zijn verschillende producten ook veel efficiënter te maken. High-end producten zoals elektronica kosten ineens veel minder skills, terwijl andere –grondstofgerelateerde- producten ineens veel meer skills kosten. Vermoedelijk komt dit door de noodzaak om de grondstoffen te scheiden van de rijst alvorens deze bewerkt kunnen worden.

Wat er hoog in de hemelen ook gebeurd moge zijn, het lijkt erop alsof iets of iemand er weer iets gelukkiger op geworden is. Laat daarom handelsperiode 65 de boeken in gaan als de periode van de liefde. Wij wensen onze God in ieder geval alle geluk van onze wereld toe.