Justitiële praat

Auteur: Salvatore Maranzano

Ook na de 64ste vulkaanuitbarsting in de federatie is er weer veel gebeurd op juridisch vlak. Om natuurlijk bij het meest besproken onderwerp te beginnen, de Minister van Justitie. Hoewel de MvJ (Whooty ) normaal de eerst boot richting Cyberië neemt, was dat dit keer wel anders. Niemand in de gehele Federatie had hem gezien, en niemand wist waar hij was. Hoewel er in de Volksraad niemand was die er iets over zei, speelde het wel in de straten. Na 3 dagen hakte President the mister de knoop door. Whooty werd ontslagen en oud Minister van Financiën Jorref nam zijn plek in. Pas nádat Whooty werd ontslagen, kwam de Volkraad over dit onderwerp los. Vinny , door zichzelf gekroond als oppositieleider, maakte bezwaar. Hij vond het geen goede keuze om Jorref aan te nemen en betichte de President van vriendjespolitiek. Ook zei de “oppositieleider” dat hij een rechtszaak zal aanspannen vanwege het feit dat de President niet de macht zou hebben om Whooty te ontslaan. Dit kan een interessante rechtszaak worden, dus daar hoort u volgende week zeker meer over.

Ook deze ronde is m1n1conomy de hoogste rechter in de gehele federatie. De hoogste rechter heeft, net als vorige ronde, een soort van quiz gemaakt voor alle Lawyers die rechter willen zijn in het internationaal gerechtshof. Iedereen die de vragen foutloos beantwoord wordt rechter. Wat dit jaar voor het eerst het geval is, is dat je voor een rechtszaak zal moeten betalen. Een normale zaak kost 100 I-Shell, en als je in hoger beroep gaat moet je zelfs 200 I-Shell ophoesten. Waar dit geld heen gaat is niet bekend, de hoogste rechter noemt het zelf “administratiekosten”.

In Virtua is het helaas, net als vorige ronde, erg rustig. Vanwege een kleine politieke ruzie is er nog geen CoJS. Hierdoor is er ook nog geen Virtuan Court. Helaas zullen wij dus nog even moeten wachten op spraakmakende rechtszaken van onze Engelse vrienden.

Want rechtszaken zijn er zeker te voeren. Zoals te zien is, heeft de Mayor van Centropolis Sesam de wet overtreden. Het gemeentehuis heet namelijk Cityhall Centropolis ipv Town hall Centropolis. Dit is een overtreding van de Mayor Manual (6.1) en kan dus in het ergste geval leiden tot een Cheaterstatus. Waarschijnlijk zal bij een eventuele rechtszaak een boete worden gegeven voor de stadkas of als Sesam erg veel pech heeft, zal hij ontslagen worden uit zijn functie.
In feite is de Mayor van Cashington ook in overtreding van datzelfde wetsartikel.
Tatak_ukur heeft namelijk tussen Hall en Cashington een ‘of’ geplaatst. Dit is ook niet zoals het staat in de Mayor Manual. Wanneer er Lawyer opstaat die graag veel aandacht wil, kunnen deze 2 mayor worden ontslagen.