Waar is de rivaliteit gebleven?

Auteur: paul-stolk

Na een eind rusten kwam ik de straten van Miniconomy weer binnen. Ik had een lange vakantie genomen en ik kwam hier om weer eens ouderwets de concurrentie aan te gaan met (andere) grote handelaren. Nu mijn broer gestopt is moet toch iemand de buurt van Eurodam onveilig maken? Dus besloot ik om te kijken wat ik zou gaan handelen. Wat blijkt? Er zijn 5 steen handelaren in Eurodam, maar allemaal tegen een belachelijke hoge prijs. Dat kan de mensen van Eurodam en omstreken natuurlijk niet aangedaan worden. Daarom besloot ik om steen te handelen.

De prijs van 7 I-Shell zakte al snel naar 5 I-Shell en kwam uiteindelijk neer rond de 4 I-Shell. Kijk, dat is nou eens een verbetering. Tot nu toe niks verkeerds.
Totdat ik door een concurrent word benaderd. Hij vraagt zich af waarom ik mijn prijs steeds verlaag. Ik antwoord met een simpel rekensommetje waaruit blijkt dat als je onder de prijs van andere handelaren zit, je meer winst maakt. Hierop antwoord hij dat je genoeg winst kan maken als je vaste klanten hebt. Maar dan is het toch veel minder leuk?
Hier in Cyberiƫ wordt gehandeld. En bij handelen, hoort concurreren. Zonder concurrentie is het niet leuk, dan moet je alleen maar producten maken en ze in je winkel zetten, zonder op de wereld om je heen te letten.

Dus ik besloot om gewoon verder te concurreren. Ik loop rustig over de hoofdstraat van Eurodam om te kijken hoe duur mijn concurrenten zijn, en dan hoor ik opeens iemand in de Havenstraat stiekem tussen twee huizen bellen. Ik probeer niet af te luisteren, maar mijn nieuwsgierigheid wint, en ik luister stiekem mee. Blijkbaar is hij met een vriend aan het bellen. Ik hoor dat iemand zijn concurrent wilt beschieten. Ik doe een stap dichterbij om alles beter te kunnen horen, en ik hoor dat ik de concurrent ben! Ze willen mij neerschieten! Is dit alleen een dreigement, of moet ik onderduiken? Ik wil het weten en ik stap op de persoon af.

Hij staat in het donker dus ik kan niet precies zien wie het is. Ik vraag of ik het goed heb gehoord. Hij zegt van wel. Ik sta versteld en vraag waarom. Hij zegt dat iemand het niet fijn vind dat ik hem concurreer. Ik zeg dat het me sterk lijkt dat hij, als steen handelaar, mij gaat neerschieten. Dan zegt hij dat die iemand bij een clubje hoort, en dat clubje is niets minder dan de zogenaamde Ekwiebus. Dat betekend dat ze dan, als ze samenwerken, genoeg geld hebben om mij uit mijn veilige huisje te blazen. Wat een gedoe! Alleen maar omdat ik hier, in de straten van Eurodam, aan het concurreren ben? Het is toch niet te geloven.

Ik ga gelijk naar mijn huis, doe de deur op slot en schrijf dit artikel. Want ik wil een punt maken: zonder concurrentie is het hier een stuk minder leuk. Daarom roep ik iedereen op om gewoon lekker te concurreren! Laat je niet bang maken door je concurrenten! Zorg dat ze geen geld meer in het laatje krijgen en zorg dat jij alles krijg. Dan zullen we zien wie er het laatst lacht. Laat je niet kennen en kom op voor je recht om te concurreren.