De dief bestolen

Auteur: Koen stolk

Natuurlijk, ik loop rustig door de straten van Cyberië en zie al veel winkels opeens de deuren sluiten. Er wordt gefluisterd om me heen, iedereen denkt het, maar niemand zegt het. Het gaat zo al een paar rondes, totdat iemand in een donkere mantel me aanspreekt. “Hé Koen, ga je weer op dievenpad of gaan we weer lekker bommen leggen?” Ik ben potverdrie nog maar een paar uurtjes in Cyberië en er wordt alweer vermoed dat ik ga stelen. Het eerste wat er gebeurt als men een winkel maakt is Koen Stolk als ongewenst persoon aangeven. Gemiddelde winkels kom ik niet meer in.

Naambekendheid noemen ze dat. Koen Stolk is gelijk diefstal en bommen in Cyberië. En bedankt. Maar tegelijkertijd word ik keihard bestolen door kuch*Boagrius*kuch. Misschien tijd om te laten zien wie recht heeft om bij mij te stelen en wie niet? Of zal ik gewoon denken: “Ach, dat jochie weet niet beter.” De tijd zal het leren.

Waar het mij om gaat: “Is het allemaal de moeite waard om mijn prachtige advancedstatus op te geven?” Je gaat makkelijker de criminalwereld in dan dat je bij de lieve grote handelaren hoort. Natuurlijk is een advancedstatus zo behaald, maar zie eerst maar van je criminalpoints af te komen. Want advanced word je alleen als je minder dan 4 criminalpoints hebt.

Dubbele persoonlijkheden zijn onmogelijk, grote mv’s bestaan bijna niet meer, niemand verkoopt pm-dagen, koen stolk = stelen, slechts 2 skills nodig voor machines, equites = ekwíebus, entertje is weer alive and kicking, 6k in de prijzenpot bij de fed30 lotery, rescourses op in recordtijd, weer een nieuwe editie van The Miniconomist. What’s next?