Een droom is werkelijkheid geworden

Auteur: The mega handelaar

Kwart over 2, nadat de ronde was afgelopen melde ik mee aan op MSN. Er openen meteen een heleboel chat-vensters. Het eerste dat ik opende was dat van Podje. Erg om van Podje te moeten horen dat je gewonnen hebt…

Het begon allemaal heel lang geleden, handelsperiode 14 om precies te zijn. In een simpel tijdschrift las ik een advertentie. Miniconomy, durf jij de uitdaging aan? Op het eerste zicht: Nee. Het was door middel van mijn broer, bekend onder de naam Matthijs o, dat ik toch ben beginnen spelen. Hij nam een kijkje op miniconomy.nl, en het spel beviel hem. Hij raadde mij het ook aan, en al snel was er ruzie om wie zaterdagmiddag mocht beginnen, en wat we gingen handelen. We wilden namelijk beiden zelf een succesvol product handelen, en probeerden daarmee elkaar zo weinig mogelijk in de weg te staan.

Wat is het leven van een kleine handelaar toch leuk, maar iedereen wilt groter worden, iedereen wilt “bekend” worden. Vanwege mijn leeftijd, ik moet dan een jaar of 10 geweest zijn, vroeg ik hulp aan mijn vader. Al snel maakte hij ook een account aan, en werd Miniconomy wel eens het gespreksonderwerp aan tafel. Er ontstond echter een probleem. We hadden maar 1 computer, en we wilden met 3 personen tegelijk zo goed mogelijk starten, wat natuurlijk niet vanzelfsprekend is.

Onze handel begon groter te worden, waardoor een ander probleem ontstond, of beter gezegd groter werd. Met 3 accounts in 1 stad handelen was zo goed als onmogelijk, dus moest op zen minst 1 iemand van ons verhuizen. Er werd door het CBI ook een regel opgesteld dat het verboden werd om met meerde accounts een winkel te hebben in één en dezelfde stad. Gelukkig werd er op dat moment een nieuw, weliswaar grondstofarmer, land ontdenkt, nu bekend onder de naam “Virtua”. De voertaal was er Engels, dus werd al snel beslist dat mijn vader, marnixoo naar Virtua moest verhuizen. Die sfeer beviel hem, dus bleef hij daar.

Veel rondes verstreken, zonder echt iets te bereiken. Enkele top 20 plaatsen, ieder van ons één of meerdere rondes mayor of parlementslid, en af en toe een top 10 plaats. Het was mijn vader, marnixoo die er als eerste in slaagde om de door ons felbegeerde CoI-status te behalen.
Ik sloot me aan bij een handelsgroepje, Equites. Dankzij dit groepje werd ik in ronde 55 2de. 2de, daar stond ik dan… Ik wilde winnen!

Welke ronde is er mooier om te winnen dan de 50ste ronde dat je Miniconomy speelt? Juist, de 100ste. Aangezien dat nog een tijdje zal duren, heb ik mijn uiterste best gedaan om handelsperiode 64 te winnen. En ja hoor het is me gelukt!
Kwart over 2, nadat de ronde was afgelopen melde ik mee aan op MSN. Er openen meteen een heleboel chat-vensters. Het eerste dat ik opende was dat van Podje. Erg om van Podje te moeten horen dat je gewonnen hebt…

Mijn klein ijzerfabriekje werd al snel een groot bedrijf. Ik werd heel veel gesteund door mijn vrienden, door sommigen toch…
Door deze ronde te winnen ben ik ook de jongste rondewinnaar ooit geworden, een titel die ik bijna in ronde 55 al gewonnen had.

Ik was dolblij dat ik gewonnen had, echter was er iets dat me dwars zat. Nadat handelsperidode 64 enkele dagen aan de gang was werd gekend gemaakt dat de prijs voor de winnaar niet langer 300 PM-dagen was, maar 66 PM-dagen! Dit wil zeggen dat wanneer je PM koopt voor je beide MV’s, je dus helemaal geen prijs krijgt…
Als je dit op voorhand weet, ok, maar dat dit bekend wordt gemaakt wanneer de ronde begonnen is, vind ik een beetje triest.
Maar goed, wie ben ik om daarover te oordelen?