Torpedo 7 vs de Eiland Raad

Auteur: iamthebest4

Na het vorige artikel werd al vrij snel duidelijk dat Torpedo 7 een rechtzaak wilde starten tegen de Eiland Raad. Na het eerste pleidooi van de aanklagende partij (Torpedo 7) moest iemand de Eiland Raad representateren. Aangezien elk lid van de Eiland Raad zich aan een bindende zwijgplicht hield, nam beagollum het heft in handen. Hij was een van de mensen die zich bezig heeft gehouden met de ontwikkeling van het huidige wetboek in Digitaliƫ. Helaas werd al vrij snel duidelijk dat koning letscall bever dit niet op prijs stelde, en zo kwam er niemand van de verdediging opdagen.

Het proces ging door zonder dat de Eiland Raad een verdediging kon voeren. In tegenstelling tot eerdere rechtzaken in Digitaliƫ was de uitspraak van rechter letscall bever nog ergens op gebaseerd. Helaas werd deze uitspraak niet op prijs gesteld door een deel van de Digitaliaanse bevolking en al gauw was er een hevige discussie aan de gang in het Koninklijk Paleis. Deze discussie ging over het feit op de koning het recht had via een verordening de Eiland Raad buiten schot te zetten. Na enige tijd kwam de Federal Manager met het verlossende antwoord.

De Federals verklaarden dat de rechter in zijn uitspraak niet het recht had het bestaan en functioneren van de Eiland Raad te ontkennen. Daarnaast heeft de koning wel het recht een verordening uit te schrijven waar hij de Eiland Raad buiten schot kan zetten. Hierbij komt dus ook meteen de vraag naar boven of de Koning nu alle wetten naar zijn wil kan doorvoeren. De koning heeft het recht (indien deze verordening wordt uitgesproken) nieuwe wetten te maken, maar als het over de grondwet gaat, dan dient de koning wel de Eiland Raad te raadplegen. Op deze manier schiet de koning niks op, want Torpedo 7 wilde juist ervoor zorgen dat de koning en zijn onderdanen het gehele wetboek konden veranderen.

Alle tekst hierboven is kort en bondig samengevat. Voor de precieze discussie verwijs ik jullie graag door naar het Koninklijk Paleis in Digitaliƫ.