CBI zoekt farmer

Auteur: Supercop

Het CBI, een groep goedgetrainde agenten die niet alleen de zware jongens arresteren en de Federatie veilig houden van gespuis, nee, ze weten ook wel raad met farmers. Voor wie het niet weet, een farmer is iemand die alter-ego’s heeft geregistreerd die eigenlijk niet bestaan. Die alter-ego’s kunnen wel verschillende winkels hebben en gewoon aandelen handelen en subsidie ontvangen. Uiteindelijk wordt dat geld met of zonder omwegen doorgesluisd naar de ‘echte’ persoon.
Omdat eerlijke burgers hier last van hebben, treedt het CBI hard op.
Kennelijk is het CBI nu weer op jacht naar iemand. Toen ik laatst in de nacht nog wat zagen in mijn winkel wou leggen, zag ik in mijn achteruitkijk spiegel een zwarte Nishan rijden met felle lichten. Toen de chauffeur mij een stopteken gaf, bleek het om een CBI agent te gaan. Een man van rond de 1.90 meter stapte naar mij toe met zijn hand bij zijn pistool. Het was een gespierde, lange man van rond de 30 jaar met een keurig zwart maatpak, zwarte glimmende schoenen, een rode stropdas en een dure pilotenzonnebril. Zijn haar was stekelachtig, met gel.

Hij liet koelbloedig zijn badge zien. Nouja, dat dacht ik want ik kon amper wat zien. Voor de auto scheen een agent fel met zijn zaklamp, achter de agent stond ook iemand, en volgens mij zat er achter de auto ook een agent die het nummerbord registreerde. Er ging een schok door me heen.
Niet dat ik farm ofzo, maar toch. “Legitimatiebewijs en zet de motor uit.” zei de agent naast me. Ik draai de contactsleutel van mijn auto om, en de motor komt met een schok tot stilstand. Met trillende handen doe ik het dashboard kastje open. Mijn legitimatiebewijs pak ik, maar ik laat het vallen. De agent knikt en in buk om het kleine pasje op te rapen. Ik overhandig het aan de agent die het uit mijn hand trekt. Hij bestudeert het aandachtig. “We hebben hem.” zegt hij. De agent voor mijn auto trekt zijn pistool, de agent achter de auto staat naast de deur van de bijrijderstoel en richt ook op mij.

Zweet gaat over mijn voorhoofd. De agent met mijn pasje trekt mij uit mijn auto terwijl de andere agent mij fouilleert. Ze vinden geen wapens of geld.
“Cheaten gaat niet zomaar mannetje.” zegt hij en hij slaat me in de boeien.
“Ik ben onschuldig.” stamel ik, maar ik word met brute kracht de Nishan van het CBI ingeduwd. Eenmaal op het bureau word ik ondervraagd, als ik opeens op een bed lig. Gelukkig, ik heb gedroomd…