Reïncarnatie Parlement niet geheel vlekkeloos

Auteur: The Minic

In handelsperiode 66 is besloten om het parlementair systeem nieuw leven in te blazen. Vanaf handelsperiode 59 was dit systeem vervangen door de Volksraad, maar is nu in volle glorie terug.

Na spannende verkiezingen was het Lijst Solidariteit die met de winst aan de haal ging en een kabinet samen mocht stellen. The Socialist I was geboren. Een hele zomer voorbereidingstijd was beschikbaar, aangezien er een algemeen zomerreces was voor de gehele Federatie. Afgelopen zaterdag mochten ze echter laten zien waar ze aan gewerkt hadden.

Al vrij snel werd duidelijk dat zij zelf de meest fanatieke deelnemers waren van het reces. Bij aanvang bleek Minister van Financiën the mega handelaar nog geen begroting op te hebben gesteld. Sterker nog, hij was nog niet eens toegekomen aan het opstellen van budgetcriteria voor de burgemeesters. Naar eigen zeggen liet President The Socialist zijn beloofde hulp na.

Ook de Minister van Onderwijs straalde door afwezigheid, in dermate dramatische vorm dat werd besloten een ontslagprocedure op te starten. Om vervanging snel rond te hebben besloot Erkan.E ontslag te nemen, waarna the mister het Ministerie op zich kon nemen.

Het meest treurige Ministerie is echter dat van Justitie. Al wekenlang was er een landelijk argwaan tegenover de aanstelling van Tresias Aegirsson, welke op verschillende gebieden ongeschikt werd geacht deze post te vervullen. Gezien de problemen rondom de aanstelling van een Openbaar Aanklager, het meermalen moeten vervangen van aangenomen Rechters en medewerkers en een aanklacht jegens Tresias Aegirsson in het Internationaal Gerechtshof lijkt de argwaan niet geheel ongepast.

Prominent partijlid vinny heeft ondertussen zijn conclusies getrokken en is vertrokken. Zijn eigen partij, Partij voor de Armen, wordt nu al grote kansen toegedicht en zal waarschijnlijk veel kiezers weghalen bij Lijst Solidariteit.

Al met al lijkt het erop dat kabinet The Socialist I slechts een kort leven bekoren is. Wel is duidelijk dat het gewenste effect van de reïncarnatie behaald is: de actie is terug, en in alle hevigheid!