Parlement slaapt, Financiën in coma

Auteur: The Minic

Waar vorige editie al werd geschreven over de passieve en afwezige houding van het kabinet in de eerste week, is het in de tweede week alleen maar erger geworden.

Grootste slaapkop afgelopen week was wederom the mega handelaar. De Minister van Financiën bleek zijn budgetcriteria verkeerd naar de burgemeesters te hebben doorgeven en daardoor bleken de inspanningen van burgemeesters ineens teniet gedaan. Alle aangelegde monumenten leverden namelijk geen geld op. Schijnbaar waren de vele weken voorbereiding niet voldoende.

De parlementsleden schenen de bedden in het Parlement ook gevonden te hebben. Hoewel een grote meerderheid voor heeft gestemd, heeft niemand geconstateerd dat er verschillen waren opgetreden. Het is hierom dat verschillende betrokken personen met een beschuldigende vinger wijzen naar het controlerend orgaan.

Ook de burgemeesters gaan niet vrijuit. Zij zijn direct belanghebbenden bij de begroting en het is hun budget dat de begroting bepaald. Desondanks duurde het anderhalve week voordat burgemeester van Roebelarendsveen Pedro Alvarez doorhad dat een criterium in zijn geheel was vervallen.

Ten slotte gaan ook de medewerkers van Financiën, de FCS, niet vrijuit. FCS Dhr. Jorisz lijkt dit voornamelijk door te hebben en is de enige die bereid lijkt commentaar te accepteren. Vreemd genoeg is het daarmee ook de enige die tot op heden geen beschuldigende vingers gekregen lijkt te hebben. FCS Juizyboy houdt zich buiten de hele discussie.

Een motie van wantrouwen, ingediend door lindapinda86 uit hoofde van LCD, heeft geen meerderheid kunnen krijgen. Desondanks reizen de eerste bezwaren over de vernieuwde begroting alweer op. Hoewel er nu wel rekening gehouden is met het ontbrekende criterium, is de doorrekening niet goed gegaan en zijn de verschillen ineens groot. Een oplossing hiervoor is door the mega handelaar niet aangedragen.

Tegenover het voortdurende geblunder van het Ministerie van Financiën, is er hulde voor de Minister van Onderwijs the mister. Hoewel hij in moest vallen nadat Erkan.E niet in staat bleek zijn taken uit te voeren, staat het Ministerie solide en barst het van de activiteit onder de studenten. Mede door de uitstekende lessen van Massive Education kunnen de examinatoren de vele aanmeldingen niet meer aan en is the mister naarstig op zoek naar ondersteuning van zijn huidige team.

Misschien kunnen deze studenten, welke bruisen van energie, de leden van het parlement en kabinet eens wakker schudden? Of wat punaises in hun bed, dat houdt ze er wel uit.