Gekkenhuis in het Achterkamertje

Auteur: The Socialist

Deze week werd bekend dat er geblunderd was met het opstellen van de begroting. Nou ja, geblunderd. Eerder een klein foutje van Minister van Financiën the mega handelaar. Hij had aan de burgemeesters gemeld dat 5% van het budget zou worden verdeeldaan de hand van het aantal monumenten dat men zou bouwen.

Bij de uiteindelijke berekening werd deze echter niet in de formule meegenomen waardoor Pedro Alvarez in de tweede week meldde dat er onregelmatigheden waren. Uiteindelijk bleek het bedrag dat enkelen minder hadden gekregen niet al te hoog, maar toch schreeuwden velen moord en brand. Terecht?

Wat mij betreft niet. Ja, mijn Kabinet heeft een fout gemaakt met de begroting, dat geven we toe. Maar dient er echt zoveel ruchtbaarheid aan te worden gegeven? Daarnaast is het duidelijk geworden dat het Parlement de begroting niet of niet goed heeft gelezen, dat zij daarom ontzien worden door sommigen van het volk is dan in mijn ogen ook schandalig. Nu ben ik niet de persoon om met een vingertje te wijzen, maar er nooit één partij die schuld heeft.

Maar nu komt echter het mooiste; het aandragen van oplossing. Welgeteld één persoon (te weten martijn5) is met een passend idee gekomen om deze situatie tot een goed einde te brengen. Noch iemand anders uit het volk, noch iemand uit het Parlement (waaruit je toch weldegelijk enige respons verwacht) kwam met een oplossing.

Nu hebben wij als Kabinet na lang wikken en wegen toch een nieuwe begroting opgesteld (zo goed mogelijk naar het idee van martijn5), en vinden sommigen het nog niet goed. Maar wat is dan wel goed? Ondertussen is het duidelijk dat sommige steden nu meer schade gaan ondervinden dan in de eerste instatie zou zijn geweest, en dat is jammer.

Waardoor zijn we nu in deze nare situatie beland? Per slot van rekening ging het om een luttele 5% van het ieder stadsbudget, dat zijn geen wereldschokkende bedragen. Simpel; het gekkenhuis dat het Achterkamertje heet. Soms is het een prachtig klankbord omdat wij politici kunnen zien wat het volk wil, maar helaas overstemmen enkele personen (en dat is niet ten goede). Nee, de één beïnvloed de ander, en al snel heb je heel veel handen op één buik; een crisis is geboren.

Op dit moment ligt er dus een nieuwe begroting ter stemming, en het ziet er naar uit dat deze er ook doorkomt (net als de andere, wat het dubieuze in de hele kwestie is). Nu hebben andere personen aan het licht gebracht dat een stad als Bahthoevedorp bovenmatig getroffen zal worden in de volgende budgetverdeling, en dat is niet juist. Daarom zullen wij, indien enkele steden écht in de problemen raken en de Federals willen meewerken, een hulpfonds oprichten waarin maximaal 20.000 ISH zal worden gestort om deze steden ter hulp te komen. Dit is géén publiek geld, maar onze eigen geld.

Laten we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen, maar mocht dat wel het geval zijn hoeft niemand zich zorgen te maken.