Evaluatie kabinet The Socialist IV

Auteur: bonanza

Schandalig, een blaam voor de reputatie van Cyberië, en dan druk ik me nog mild uit. Niets, maar dan ook niets heeft deze regering kunnen verwezenlijkingen. Elke stap vooruit werd ogenblikkelijk gevolgd door een stap achteruit. De enkele lichtpuntjes werden volledig overschaduwd door donkere onweerswolken die zich boven hen samenpakten. Een regering die al op voorhand tot mislukken gedoemd was maakte de profetie waar.

Zoals ik al in een eerdere editie van deze krant zei was de ministerkeuze van president The Socialist op z’n minst dubieus te noemen. Geen enkele mensen met enige ervaring. Op zich geen probleem als ze op een voldoende manier gesteund en geholpen worden. Maar ach, wat een pech. Bij aanvang van de handelsperiode bleek de beloofde hulp voor de begroting aan Minister van Financiën the mega handelaar ‘vergeten’ te zijn. Het spijtige gevolg was dan ook dat de begroting een klein fiasco werd. Door fouten diende de begroting twee keer herzien te worden. Leden van de Liberaal Cyberische Democraten (LCD) hadden al na enkele dagen genoeg van deze minister en startten een Motie van Wantrouwen (MvW) op. Deze werd met 7 tegen 3 niet gesteund door de andere partijen.
Na ‘Begroting 3’ diende LCD-lid Lindapinda86 opnieuw een MvW in en dit keer met succes. Ze zag zich ruim gesteund door de partijleden van Lijst Joep Eerlijk (LJE) die er ook genoeg van hadden.

Maar nog erger maakte president The Socialist het zelf. Hij stelde in het Parlement voor om de ‘kolonie Digitalië’ terug onder de voogdij van Cyberië te plaatsen waarvan het zich eerder onterecht had afgescheiden.
Digitalië, reeds lang een erkend land binnen de Federatie was begrijpelijkerwijs niet erg tevreden met deze uitspraak. Dit voorstel kan dan ook louter en alleen opgevat worden als een poging om een aanval of een oorlog met Digitalië uit te lokken. Zowel burgers als Parlementsleden veroordeelden deze belachelijke uitspraak en eisten het onmiddellijke ontslag van ‘de slechtste president ooit’. De mayors van Eurodam en Bahthoevedorp zagen de bui al hangen en besloten de wapenhandel te legaliseren zodat de burgers zich konden beveiligen. De President speelde hierop in en verhoogde alle boetes met als verklaring ‘dat er door de hogere onveiligheid actie ondernomen moest worden.’ Dat hij die onveiligheid zelf had gecreëerd wilde hij niet gezegd hebben, net als zijn volgzame en blinde Minister van Justitie (MvJ) Tresias Aegirsson die alle acties van de president goedkeurde (‘Ik had slechts hier en daar een woordje anders gezegd’).

De Motie van Wantrouwen tegen de president werd al snel gestart en eindigde uiteindelijk op een 5-5 gelijkstand. Op aandringen van verschillende burgers besloot de President de eer aan zichzelf te houden en nam hij met een belachelijke speech waarin hij alle schuld van zich afschoof afscheid van zijn ambt. De dictator zou echter geen dictator zijn moest hij nog snel de verordening die de verhoging van de boetes regelde terug intrekken om zo de Cyberische burgers weer in gevaar te brengen. Misschien keert zich dat tegen hem en vinden we hem binnen enkele dagen doodbloedend in de straten van een of andere stad terug. Want dat is wat elke egoïstische alleenheerser verdient. En deze is van de ergste soort, want hij noemde zichzelf socialistisch, zorgend voor het volk…

MvJ en politiek probleem Tresias Aegirsson had ook al ontslagen moeten zijn. Nog voor de handelsperiode begon hadden de meesten bedenkingen bij zijn aanstelling aangezien hij nog geen enkel ministerie goed heeft geleid. Doorgaans wordt hij binnen de week ontslagen. Dat het deze keer (tot gisteren dan toch) nog niet is gebeurd heeft hij te danken aan de president himself. Deze heeft tweemaal op rij een MvW tegen de MvJ onwettig afgekeurd. Maar nadat hij de uitspraken van de president uitdrukkelijk heeft goedgekeurd zal ook hij zijn gerechtigde straf niet ontlopen. Het belachelijke excuus “Ik krijg nooit een kans om mezelf te bewijzen” mag hij voortaan opbergen. Zonder twijfel is hij de persoon die al het meeste krediet ooit heeft gekregen, maar het elke keer weer weet te verprutsen. Genoeg is genoeg. Nooit meer van dat.

Het enige kabinetslid dat in de schaduw blijft is Minister van Onderwijs (MvO) the mister van LJE. Hij steunt de uitspraken van de president uitdrukkelijk niet en gaat gewoon verder met de zaken waarmee hij bezig is.

Nu komt het moment waarop ik dit kabinet punten moet geven. Tot hiertoe zijn die punten steeds boven de 5 uitgekomen. Om deze verachtelijke, onbekwame, prutserige en dictatoriale regering The Socialist IV te quoteren heb ik echter irreële getallen nodig. De vorige dictatuur onder leiding van Thira Fellod kwam ten minste eerlijk uit voor haar dictatuur. Deze regering hangt echter de Calimero uit en beschuldigt zowat heel Cyberië van een complot tegen haar. Ik wilde negatieve punten geven, maar heb dan toch maar besloten om het terug te brengen tot een 0/10, omdat één van de vier kabinetsleden nog deftig werk verricht. Spijtig genoeg weegt dat niet op tegen het destructieve werk van de andere drie.

Het valt te hopen dat we nooit meer een vervolg krijgen op deze regering, al valt dat te vrezen met de nieuwe president zofona en zijn team (meer hierover in een ander artikel in deze editie). De kogel dienen ze allen te krijgen, niet 1, niet 2, maar 100 keer, om toch maar zeker te zijn dat ze niet terugkomen. Zelfs wettelijk opnemen dat The Socialist zich nooit meer verkiesbaar mag stellen zou niet helpen tegen dit type van onkruid. Dat vindt namelijk altijd wel een weg om vers groen gras te verzwelgen en te infiltreren.

Post navigation