Het complot tegen Cyberië

Auteur: bonanza

Een Motie van Wantrouwen hier, een Motie van Wantrouwen daar. Het zat eraan te komen. Het voormalige kabinet had niet lang meer te leven. De Minister van Financiën the mega handelaar werd ontslagen en het had er alle schijn naar dat ook President The Socialist ontslagen zou worden door het Parlement (wat uiteindelijk niet gebeurde). Hij hield de eer echter aan zichzelf, nadat hij besefte of dacht dat hij de motie zou verliezen en een rechtszaak niet kon winnen, en nam ontslag als President. Alvorens dat te doen waarschuwde hij nog dat het Parlement iets ontzettend stom had gedaan en dat het land met de nieuwe President Zofona heel wat erger stond te wachten.

En weet je wat, hij had deze keer gelijk. Het leek er even op dat er nog iets goeds in The Socialist als President schuilde toen hij aftrad, maar die hoop werd van de tafel geveegd toen de inhoud van een Private Overlegclub openbaar werd gemaakt. De voormalige Minister van Justitie (MvJ) Tresias Aegirsson had namelijk vergeten de inhoud van de club te verwijderen alvorens de club van haar wachtwoord te ontdoen. De administrator was echter niet snel genoeg om de inhoud te verwijderen, want oud-Parlementslid Lindapinda86 had foto’s kunnen nemen van de inhoud van de club. Ze stuurde deze door naar zowel het CoV als naar de redactie van The Miniconomist.

Het ontslag van de MvF om hem daarna onmiddellijk weer op te nemen in het kabinet was een bevlieging dacht u? Mis! Op voorhand gepland. Het ontslag van de President was een bevlieging uit wanhoop? Mis! Op voorhand gepland. Het lamleggen van de gehele Cyberische politiek was een bevlieging dacht u (of om het in de woorden van de President uit te drukken, toevallig gelezen)? Mis! Op voorhand gepland.

Het mag duidelijk zijn. Deze politieke terreurgroep die zich verschool onder de mantel van ‘Lijst Solidariteit’ was goed op de hoogte van de mogelijkheden die het wetboek bood en had er veel voor over om Cyberië in het verderf te storten. Gelukkig was niet heel LS op de hoogte van wat er te gebeuren stond. Parlementsleden zoals ArneLH en Supercop braken ogenblikkelijk met de partij. Maar wie weet kunnen ze zich ooit weer aansluiten bij hun ex-partij. Huidig President-alleenheerser Zofona stelde het namelijk als volgt: “Ik denk trouwens niet dat lijst socialist (Lijst Solidariteit, red.) een slechte naam heeft gekregen op langere termijn.” Politiek strateeg The Socialist volgt die redenering. “Inderdaad. Maar op non-actief stellen (dus niet opheffen) kan wellicht wel even goed zijn. Gewoon dat we niet aan de verkiezingen meedoen.”

Voormalig MvJ Tresias Aegirsson zag graag dat zofona er nog een schepje bovenop zou doen. Hij stelde voor om het artikel waarin opgenomen is wat Parlementsleden mogen doen, te wijzigen in:
“De President heeft het recht:
– Voorstellen te weigeren
– Ministers aan te stellen
– Ministers te ontslaan met instemming van de meerderheid van het Parlement (let vooral op dat laatste)
– Ministers bevelen op te laten volgen
– Verordeningen uit te schrijven ter bescherming van de Nationale handel en de Nationale veiligheid
– Te stemmen op wetsvoorstellen ingediend door ministers”
Hierdoor zou de dictatuur een feit zijn geworden. Het is duidelijk geen geheim meer welke bestuursvorm de voorkeur kan wegdragen van deheer Tresias Aegirsson en de vraag welt dan ook op of een bestuursfunctie ooit nog voor hem zal weggelegd zijn in Cyberië. Zijn poeslieve vraag aan zofona “Het beste is trouwens om mij Vice-President te maken, zullen ze jou nooit willen ontslaan.” zal hij aldus niet zo snel meer kunnen herhalen.

Momenteel is het nog afwachten wat zofona verder nog allemaal in petto heeft voor Cyberië. Dat het er niet bepaald goed uitziet, ook al heeft hij de steun van de Federals gekregen, is zo klaar als een klontje. Daarnaast welt ook de vraag op hoe lang hij het zal kunnen volhouden. Eén misstap kan genoeg zijn om ontslagen te worden na een juridische procedure. Oud-President The Socialist kan daar in ieder geval over meespreken. Na twee veroordelingen op rij ontvangt hij een straf van 65 criminalpoints. De kans dat hij de komende handelsperiodes weer opduikt in de komende verkiezingen is dus ontzettend klein. Of dat een goede zaak is mag u zelf uitmaken.