Vliegtuigproblemen

Auteur: Goudie

Het waren weer mooie dagen in Virtua toen de handelsperiode terug begon. Het zonnetje zorgde voor veel werklust bij de lieden en de economie begon al snel terug te draaien op volle toeren. Alecto, die op succesvolle wijze een monopolie had uitgebouwd op glaswerk door zijn specialisatie en succesvolle verdeelnetwerk begon stilaan rijker te worden. Toen verscheen opeens een bizarre melding op de newsfeed; er zouden Vliegtuigen gemaakt moeten worden om te exporteren naar het vliegveld van de Federatie. Ikzelf, Goudie, zocht rijkdom door me toe te splitsen op de houthandel en aanverwante. Het opstarten van de verschillende houtzagerijen en verkoopspunten kostte veel moeite en investeringen in het begin van de ronde maar ze begonnen aardig te redenen. Enkele ogenblikken nadat we de melding zagen op de newsfeed waren ik en Alecto al druk aan het overleggen hoe we dit tot een goed einde konden brengen door middel van samenwerken om onze concurrenten voor te blijven.

Om de financiering rond te krijgen hadden we contracten afgesloten waarin Goudie 3000 ISH zou lenen (en meer) aan Alecto, maar in ruil zou Goudie een deel van de exportwinst krijgen. Een goede deal voor beide als het ware dus. Volop bezig met het uitbreiden van de hangar (magazijn) kregen we opeens een man in zwart pak en zonnebril over te vloer, onmiddellijk begonnen we te vrezen want deze jongens brengen nooit goed nieuws. En inderdaad, de CBI kwam onder de naam van Herman Koopmans kwam ons dit bericht melden;

‘Het is niet de bedoeling om onder het de noemer van vliegtuig opeens legaal 3k te kunnen storten. Wij staan zaken zoals in de tussenronde niet toe in deze normale ronde.
Je zal je geld dus terug krijgen en hierbij een verbod om nog meer geld op deze manier te storten op straffe van boetes.
Bedankt voor de medewerking. – This message is sent by the Miniconomy Authorities’

Geschokt door dit bericht rende ik zo snel mogelijk naar het CBI-bureau om verdere uitleg te verkrijgen. Een korte discussie leverde me daar op dat ze me aanraadden dat ik me maar tot een advocaat moest wenden om de juridische kant van zulke contracten goed te krijgen.

Herhaaldelijk bleef ik proberen voor nu juist de reden van deze blokkering te achterhalen en er omtrent uitleg te vragen, maar de mannen in zwart pak wezen me de deur met als waarschuwing dat als ik er niet over ophield, ze buitenwippers gingen roepen om me letterlijk buiten te smijten.

Om verdere vertragingen te vermijden belde ik m1n1conomy, een zeer gerespecteerd advocaat, op. Hij wilde me direct helpen en stelde samen met me een nieuw contract (contractcode=WSW46) op;

Door middel van dit contract leent Goudie een som van 8000 ISH aan alecto. Alecto zal dit bedrag gebruiken voor de bouw en export van een vliegtuig. Het bedrag zal binnen drie dagen terugbetaald worden, inclusief rente. Deze rente bedraagt 800 ISH en de helft van de winst van de verkoop van het vliegtuig. Met dank aan juridisch advies van m1n1conomy.

Om zeker geen risico meer te lopen ging Goudie met dit contract langs het CBI-bureau om goedkeuring te vragen maar ik werd weer wandel gestuurd met de boodschap; als het niet in orde is krijg je de boete wel en weet je het dan. Zeer onprofessionele en niet-hulpzame opmerking vond ik zelf, maar hechtte er toen niet al teveel waarde aan.

Dit contract, opgestuurd via FED-EX spoedbestellingen, werd met een gouden vulpen ondertekend door de ondertussen rijke zakenman Alecto en de bouw kon terug beginnen.
Chippers MV (een MV van Goudie) dat zich specialiseerde in elektronische componenten leverde de nodige zaken vliegensvlug tegen een goedkope prijs, wetende dat de winst toch via het contract zou komen. Oil en Benzine MV deden de brandstof en de heren Clarky22m2 en Ahmedjhang2 zorgen voor de laatste stukken, namelijk het ijzerwerk en de motoren/pompen.

Op 01-09-09 om 18:20 was het zover, het eerste vliegtuig was er geraakt en het werd vliegensvlug geëxporteerd om een zo goed mogelijke prijs te kunnen bekomen. 40.000 I-Shell kwam terecht op de bankrekening van de heer Alecto. De kosten werden uitgerekend en het deel voor Goudie werd gestort volgens het contract; de volle 12.300 ISH. (bestaande uit 8.000 inleg, 800 rente en 3.500 winstpremie.)

Aangezien deze samenwerking zo succesvol was werden de plannen voor het volgende vliegtuig gemaakt, dit ging echter nog eventjes duren dus spraken de zakenmannen af om de volgende morgen terug te vergaderen.

Eén uur voor de meeting begon kwam er echter weer een man in zwart pak aangewandeld, deze keer met 4 compagnons.

Luid werd het bericht: “Tot mijn spijt zijn bij de bouw van het vliegtuig oa pompen, motoren en olie tegen kostprijs geleverd. Benzine zelfs onder kostprijs. Ook is de lening tussen alecto en goudie naar de wet maar niet naar de geest van het spel uitgevoerd. De boete is de geschatte winst op alle transacties x 2. Verder mogen jullie geen vliegtuig meer bouwen. Bedankt voor de medewerking” voorgelezen.

Kwaad van woede belde ik (Goudie) naar m1n1conomy om een spoedzitting in de rechtbank te organiseren, dit soort spelverderf ging ik niet toelaten. Dat een CBI/Fed zelf zegt dat iets naar wet maar niet naar de geest van het spel uitgevoerd werd is een uitspraak die kant noch wal raakte. Dat bepaalde zaken tegen kostprijs geleverd zijn is juist, maar dat is ook niet verboden, zeker niet als je weet dat het economische logica is om de kosten zo laag mogelijk te houden indien mogelijk. Extra cashflows creëren is namelijk een dure bezigheid, aangezien dit veel bankkosten met zich teweegbrengt. De aanklacht dat Benzine onder de kostprijs is verkocht klopt al helemaal niet aangezien deze uit de olie tegen kostprijs is geproduceerd. (Voor de rekenwonders onder jullie, (0.5 x 1.5)+0.15 < 1 ISH) De rechtszaak is nog altijd aan de gang in de International Court en het is bang afwachten hoe de rechters zullen beslissen. Een ding zou ik al wel willen organiseren terwijl de rechtszaak mijn persoonlijk probleem oplost, namelijk een petitie. Een eis dat het CBI zichzelf meer behulpzaam gedraagt en informatie en uitleg verschaft wanneer je hierom vraagt, in plaats van hun alom bekende we zien & beboete wel methode. Indien je dit voorstel steunt gelieve je naam onder de petitie te zetten.

Post navigation