Het is maar een spelletje!

Auteur: Koen Stolk

Soms vraag ik mij af waarom ik dit speel spel eigenlijk nog speel? Uit ervaring blijkt dat je alleen kan winnen door bijna 24/7 online te zijn. Daar heb ik dus echt de tijd niet meer voor. Eigenlijk wel realistisch dat je veel tijd moet investeren in je onderneming. Maar waarom doe je dat dan op MC? Waarom ga je niet écht werken? Is virtueel geld spannender dan echt geld? Is hier de concurrentie zo groot dat je online wel durft alles uit de kast te halen? Of is het stiekem gewoon zo dat je te laf bent om in real life actie te ondernemen?
Ik denk dat voor sommige mensen in dit spel één van de bovenstaande redenen van toepassing zijn. Maar niet voor iedereen:

Enkele rondes geleden kwam er een newsfeed item. Het kwam in de richting van “Het is maar een spelletje”. Er werd opeens erg veel geld besteed aan Miniconomy. Zoveel dat de spelleiding ervan schrok en op de newsfeed postte dat het maar een spelletje was en mensen de uitgaven in toom moesten houden. Dit moet toch iets betekenen?

In mijn ogen betekent dit dat er mensen écht verslaafd zijn (geweest) aan MC. Aan de ene kant natuurlijk best erg, aan de andere kant goed voor het spel.

Jongens, onthoud dit nou: Het is maar een spelletje!