President Zofona spreekt voor de laatste keer

Auteur: zofona

Na de verwarrende situatie een week geleden is de rust weer teruggekeerd in de Cyberische politiek. De overheid accepteerde het voorstel om de parlementariërs weer aan te nemen omdat ik met een verordening een wetsartikel kon gebruiken die mij verplicht om statussen aan te vragen. Statussen, dat was het enige wat niet klopte in de omschrijving dus heb ik het via een VO gewijzigd in functies. Ook was het geen probleem dat ik niet nog een keer binnen 48 uur ontslag aan te vragen. Het zou alleen maar extra werk kosten en het resultaat zou hetzelfde zijn, ik zou weer vragen of de parlementariërs aan de slag zouden mogen gaan.

In het politiek gevecht zonk (voormalig) minister van justitie Tresias Aegirsson weg in een diepe moeras. Hij was niet blij met de gang van zaken en dit liet hij blijken in de clubs waar hij toen nog als minister verantwoordelijk voor was. De overheid besloot deze clubs op mijn naam te zetten om schade te voorkomen.

Hoe het verder allemaal met hem ging is mij niet helemaal duidelijk, maar plotseling was hij failliet.
Tot mijn spijt moet ik zeggen, want behalve politiek medestander was hij ook nog eens een goede klant bij mijn winkeltjes.

Witteheks stapte ook op en al snel werden nieuwe parlementariërs aangesteld. Dago Duck en marcoteuning mochten het gaan proberen. Tot op heden heeft niemand Dago Duck gezien maar marcoteuning ging gelukkig wel direct op een constructieve manier aan de slag. Samen met VO held van deze ronde, Joep Eerlijk, heeft hij ook enkele wetsvoorstellen ingediend.

De grootste gaten in het wetboek zijn gedicht en ik heb het gevoel dat ik mijn doel gedeeltelijk heb
bereikt. Een iets veiliger wetboek waardoor de kans op een dictatuur in Cyberië verder afneemt. De enige vraag die blijft staan, zal de politiek actief starten na de vulkaanuitbarsting? Ik heb het volste
vertrouwen in Joep Eerlijk en zijn team omdat hij heeft laten zien hoe je als politicus kunt omgaan
met crisis situaties.

Bedankt voor uw aandacht.