Banken

Auteur: Washaway
Vertaler: bonanza

Banken worden tegenwoordig amper gebruikt door nieuwe spelers in de Federatie. Veel kleine handelaren met beperkte ervaring zullen waarschijnlijk vastlopen na enkele uren te proberen, of hebben simpelweg niet voldoende geld om een winkel te openen, het magazijn uit te breiden of zich te specialiseren. Bekijk bijvoorbeeld de situatie in Afrika, waar financiële organisaties ondernemers aanmoedigen door geld uit te lenen tegen gunstige tarieven. Op die manier kunnen ze hun onderneming draaiende houden en hopelijk steeds meer winst genereren.

Laten we de situatie naar de Federatie verplaatsen. Indien een speler onder de grens van 100 ISH duikt krijgt hij een eenmalige sms waarin hem of haar wordt uitgelegd dat hij met een goede verklaring naar een bank kan stappen om een lening te bekomen (om deze stap te vergemakkelijken moet er misschien een ‘bank’-knop komen, net zoals dat nu al gebeurt bij magazijn, clubs en andere zaken).

Nadat de bankeigenaar de lening heeft geaccepteerd, kan hij de financiële status van zijn cliënt opvolgen. Hij kan tevens feedback, tips en suggesties geven om zo zijn cliënt weer op het goede economische spoor te loodsen. Vergelijk het met een persoonlijke assistent.

Op deze manier kunnen ervaren mensen geld verdienen door leningen uit te schrijven aan kleine handelaren, terwijl de kleine handelaren op die manier ervaring opdoen van spelers die ook effectief bereid zijn om hen te helpen. Aan de ene kant helpt dit idee de kleine handelaren om te groeien, aan de andere kant geeft dit idee de grote handelaren de mogelijkheid om meer inkomsten te vergaren uit leningintresten.

Grote banken kunnen medewerkers inhuren (nieuw beroep!) die cliënten met een lening opvolgen en helpen, zodat de bankeigenaar zich kan bezig houden met andere dingen.

Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mogelijkheden zijn met banken dan we op dit moment gewoon zijn. Daarnaast is het een uitstekend idee om kleine, beginnende spelers te helpen, terwijl grote spelers een nieuwe inkomstenbron kunnen aanboren.