Stimulans voor onderwijs

Auteur: The Minic

Het is Eurodam en Zwollar tot op heden nog niet gelukt om gediplomeerde Officers te vinden die hun eigen stad veilig willen hebben en houden. De betreffende burgemeesters hebben er daarom voor gekozen om door middel van een verordening de diplomaplicht tijdelijk te schrappen, zodat zij kunnen voldoen aan de wettelijke eis en de maatschappelijke wens officers rond te hebben lopen. Hier ligt echter een structureel probleem, dat door dergelijke verordeningen mogelijk alleen maar erger gemaakt kan worden.

Omdat er te weinig inwoners bereid zijn de cursus te volgen, kan het voorkomen dat – wanneer zij die wel het diploma hebben andere functies gaan bekleden – er geen inwoners overblijven die hun stad veilig kunnen houden. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat deze inwoners worden gestimuleerd tot het volgen van de cursus. Belangrijk is ook om te achterhalen waarom zo weinig inwoners bereid lijken te zijn de cursus te volgen. Misschien is het noodzakelijk het huidige systeem om te gooien, misschien zijn de kosten te hoog of vind men de cursus te lang. Om dit te achterhalen is er vanuit het Ministerie van Onderwijs een vragenlijst verzonden naar verschillende inwoners van alle Cyberische steden. Gevraagd wordt deze lijst zo volledig mogelijk in te vullen om het daarmee mogelijk te maken een goed inzicht te krijgen in de redenen voor het niet volgen van de cursus.

De Cyberische politiek is ondertussen volop bezig om het probleem structureel aan te pakken, maar kan momenteel niet anders dan gissen naar redenen. Het is daarom ook onzeker of voorgestelde maatregelen wel effect gaan hebben. Niemand heeft echter inzicht in waarom men niet gedreven is de cursus te maken.

Help jezelf en je stad en neem kort de tijd de lijst in te vullen. Je maakt je eigen stad veiliger en helpt Cyberië een nog mooier paradijs op aarde te worden.

Mocht je de vragenlijst niet hebben ontvangen, maar wel graag willen maken, meld je dan in het Ministerie van Onderwijs. Je ontvangt dan alsnog de vragenlijst. Onder de deelnemers wordt een aardigheidje verloot.