Virtua op de terugtocht?

Auteur: Goudie

Voor het eerst in rondes merken we een vertraging van de handel in virtua op. De omzetten liggen bijzonder laag, en de prijzen bijzonder hoog door een tekort aan spelers en de daardoor weinig gecreëerde concurrentie. Op de 5de dag zijn zowel de hout- als ijzerprijzen nog boven hun normale prijzen, met respectievelijk 0.7 en 10 I-Shell per eenheid.

Nasdaqar, om maar een voorbeeld te geven, heeft er lang niet zo kaal bij gelegen; je kunt er amper één straat met enkele winkeltjes bezichtigen. De plaatselijke handelslui en burgemeester Likemyitem zitten met de handen in het haar en hopen dat de houtmagnaat Billy Green of Viraxje snel zullen verhuizen om hun dorpje vervolgens de nodige welvaart te zullen bezorgen.

Centropolis is onder invloed van steengigant en enfant terrible Bytertje, die een comeback aan het maken is. Analisten vragen zich af of de stad ooit terug de hoofdstad van Virtua zou kunnen worden, nu de grondstoffenontginning verbeterd is.

Cashington lijkt de enige uitzondering te worden. Deze hoofdstad lijkt stilletjes aan terug op volle toeren te draaien (de CAS-index heeft al ettelijke malen de 350-puntengrens bereikt en was daarmee het beste aandeel van de MTI-aandelenkorf), maar had ook af te rekenen met een bijzonder moeilijke start.