Virtua likt zijn wonden

Auteur: <i>Alecto</i>

Na 2 weken oorlog in Virtua rest er niet meer dan één grote puinhoop.
De beste politiekers van Virtua vochten voor de democratie, en voor de vrijheid van Virtua, maar dit heeft zo zijn sporen nagelaten. Vaste waarden als Viraxje, Riemer_1990 en Markallen3 werden opgenomen in de zwarte lijst van het CBI als criminals en gangsters.
Door deze status mogen ze geen enkele functie uitvoeren in het nationaal bestuur.

De verkiezingen verliepen chaotisch, en niemand wist aan wie ze hun stem wouden geven, men zag mensen op de lijst waarvan men niet wist dat deze politieke doelstellingen hadden en hopelijk vernieuwende ideeën zouden brengen, en andere oude rotten, die via hun politieke macht hun economische connecties proberen te versterken.

Y2K is de enige actieve consul die deze “invalide” regering leidt.
De chairman heeft zonder enige moeite zijn budgetverdeling erdoor gekregen, het enige discussiepunt was ziekenhuizen, maar dit klein akkefietje werd genegeerd om de rust te behouden. Sinds die dag, is er niets meer besproken of ingediend.

Vrx , een afgevaardigde van Viraxje heeft het departement justitie onder zijn hoede.
Het is akelig stil in dit departement. De richtlijnen die iedere rechtbank zou moeten hebben voor een goede administratie, is er niet. Niemand weet hoeveel een rechtszaak starten kosten, niemand weet de reactietijd tussen 2 pleidooien in, niets is er geweten. De inwoners van Virtua maken zich zorgen over dit departement, er gaan zelfs geruchten dat vrx nog geen rechters heeft gevonden, en daarom de rechters ook niet bekend worden gemaakt.

Il divo, de consul van het onderwijs begon enthousiast aan zijn functie, onmiddellijk heeft hij de richtlijnen voor elk diploma gepubliceerd.
Dit is een zeer interessante evolutie, en zorgt ook voor een frisse wind. Il divo stelt alleen te hoge eisen voor examinatoren, daardoor heeft er tot nog toe geen enkele kandidaat gevonden. Het feit dat er nog geen enkele school is opgericht met goedgekeurde cursussen zorgt ervoor dat het zeer rustig is in dit departement.

De laatste consul is Saltfree, deze was ook de consul die de discussie aansneed omtrent de budgetverdeling, alleen werd deze snel beëindigd en ging hij akkoord, tegen zijn eigen mening in. Deze consul heeft geen belangrijke taak, maar wat hij doet, heeft hij toch goed gedaan. De Virtuan Bar is onder zijn leiding een goed draaiende bar geworden met interessante thema’s. Voor de rest is deze consul inactief op politiek gebied, jammer, want hij heeft het talent ervoor.