Één maal, ander maal… VERKOCHT!

Auteur: Tresias Aegirsson

U heeft het vast al gezien, er is voortaan een veiling in elk land.
In elk land worden er verschillende producten gevraagd voor een oplopende prijs.

“Maar wat is dan het leuke aan de veiling? Iemand met skills op een product zal toch veel eerder kunnen veilen?”
Het antwoord op de laatste vraag is ja. Maar het leuke aan de veiling is, mensen nemen risico.
Ga je voor 1 I-shell winst of wacht je langer en neem je het risico dat iemand, die het product gekocht heeft, al voor 1 I-shell winst het product veilt?
Het veilen lijkt in deze vorm op een soort kansspel maar dan met producten.

Vorige handelsperiode waren er 2 nieuwe Federals, en 2 Federals die van positie zijn verwisseld, dit nieuwe Federal Team heeft ons deze ronde verrast met de veiling. Daarom gaf Federal Assistant wat informatie over hun beslissing om een veiling te introduceren:

“We hebben voor deze vorm van veilen gekozen omdat handelaren nu constant de prijs zien stijgen en het wordt steeds interessanter om de producten te veilen. Echter zal je dan minder winst hebben. Wacht je echter te lang, dan is de maximale prijs behaald en stopt de veiling van dat product, of een andere handelaar veilt het product. Veil je echter de producten te snel, dan heb je maar weinig winst. Bovendien is het een goede stimulans voor de productie van eindproducten en dus uiteindelijk voor de gehele handel.

Daarnaast denken wij dat er maar weinig negatieve reacties op zullen komen. De prijzen stijgen misschien nog wat langzaam, maar dat is gewoon een kwestie van tijd voordat we de juiste instellingen hebben gevonden. Als blijkt dat er iets totaal niet klopt, dan kunnen we het nog altijd aanpassen.
Als er negatieve reacties komen is het natuurlijk niet leuk, maar volgens mij (lees:Federal Assistant) houdt het iedereen op dit moment wel lekker bezig.”

Over de toekomst heeft Federal Assistant te zeggen dat er natuurlijk wel een aantal andere mogelijke vormen van veilen te bedenken zijn. Sommige ideeën lijken leuk, maar bijvoorbeeld het idee om spelers zelf te laten veilen is erg gevaarlijk. Daarbij is het namelijk erg makkelijk om vals te spelen. Het idee om vliegtuigen te veilen is ook nog een idee dat in mijn hoofd zit. Maar dat idee zal voorlopig nog niet worden uitgevoerd.

Zal deze vorm van veilen aanslaan? We zullen het snel genoeg weten.