Bahthoevedorp en Gold Coast onbewoonbaar verklaard

Auteur: bonanza

Overstroomde huizen, instortende bruggen, modderstromen. WE zien het haast elke dag op het journaal in het buitenland, maar nu heeft rampspoed de kusten van Cyberië en Virtua getroffen.
Een brief van de Federals meldde koel en zakelijk dat beide steden bedekt waren onder een laag slib die niet verwijderd konden worden. Tal van inwoners, waaronder uw schriftelijke dienaar, moesten de brief diverse keren lezen alvorens tot hen doordrong wat er nu werkelijk was gebeurd. Bahthoevedorp. Een laag slib. Op stadsgronden. Onbruikbaar. Niet meer recupereerbaar. Niet meer leefbaar.

De aankomst in de Federatie viel bijgevolg niet bij iedereen in goede aarden. In plaats van de gebruikelijke tocht op de Valuta langsheen alle kuststeden, ging de boot dit keer in een wijde omtrek rond de voormalige goudsteden Bahthoevedorp en Gold Coast. Een snelle blik op de stuurhut verried dat twee Federals en enkele Geheim Agenten in maatpak en zonnebril de kapitein lichtjes dwongen de koers te wijzigen om zo een zicht op de verwoeste steden te vermijden. Wat aardig van hen, ze wilden ongetwijfeld onze tedere hartjes sparen.

Maar tedere, breekbare hartjes breken snel. Verschillende inwoners merkten op dat er bepaalde elementen in het verhaal van de Federals niet klopten. In Bahthoevedorp was een dijk gebouwd om overstroming te vermijden. De dijk lijkt prima in orde. Verschillende ramptoeristen konden met een zoemlens foto’s trekken van Bahthoevedorp en daarop is akelig goed te zien dat de dijk perfect heeft standgehouden. Er is geen barstje of lekje te bespeuren. Complottheorieën staken ogenblikkelijk de kop op. “Wat gebeurt er achter de dijk van Bahthoevdorp dat we niet mogen weten?” was een veelgehoorde vraag. Heeft een rijke inwoner misschien wat geld verloren en proberen de Federals het voor zichzelf te bemachtigen? Wordt er gewerkt aan een militair opleidingskamp dat CBI-Agenten moet trainen in harde ondervragingstechnieken? Zijn de Federals omgekocht door Digitalianen die van daaruit raketten willen afvoeren op de twee democratieën? Of is er iets misgelopen in het ondergrondse laboratorium dat de Federals en het CBI enkele jaren geleden hebben laten bouwen en waarvan enkele documenten onlangs uitgelekt zijn?

The Miniconomist, uw bron van informatie, heeft er veel geld voor over om exact te weten te komen wat er met de twee ‘verdronken’ steden is gebeurd. Stuur ons een verslag van wat jij hebt gezien, of neem enkele foto’s van wat je observeert. Wie weet win jij de ‘Gouden Fowel’, de prestigieuze onderscheiding die slechts eenmaal per drie jaar wordt uitgereikt aan de beste journalist! De volledige Federatie zal de mogelijkheid krijgen om het beste artikel te kiezen. The winner takes it all…

De volgende inzendingen werden gepubliceerd naar galang tijdsstip inzending.