Gecomplotteerd complot

Door: The Minic

De hoofdredacteur van deze gezaghebbende krant, tevens één van de meest bekende en geliefde ex-Bahthoevedorpers, roept iedereen op om er achter te komen wat er nu werkelijk achter de verdwijning zit van zijn –naar eigen zeggen- geliefde stad. Achter de schermen blijkt het verhaal echter heel anders in de vork te steken.

Niet een snelle verandering van de natuur, niet de goed onderhouden dijk, niet onze Schepper en niet het hoogste bestuur van de Federatie zit achter de verdwijning van twee prachtige steden. Het is de hoofdredacteur van deze krant, bonanza zelf, die heeft gezorgd voor een dijkdoorbraak in Bahthoevedorp en Gold Coast. Hoewel geclaimd wordt dat de dijken er nog liggen, levert onderzoek ter plekke het schokkende resultaat op dat de voormalige locaties van de steden nu bedekt zijn met een laag dikke rivierklei. Het lijkt er op dat de rivier wel degelijk huis heeft gehouden.

Digitaliaanse bronnen hebben prijsgegeven dat zij aan het eind van voorgaande handelsperiode bonanza naarstig hebben zien zoeken naar een partij bommen en hem daarbij herhaaldelijk “La Tourette” hebben horen mompelen.

Niet La Tourette echter, maar Jorisz is wat zij daadwerkelijk gehoord hebben. De keuze van ’s lands hoogste bestuur om Dhr. Jorisz aan te trekken als nieuwe medewerker is bij bonanza zo hard aangekomen, dat hij sindsdien zinspeelt op wraak. Niets zou hierdoor wijken, zelfs niet als het zou betekenen dat bonanza zijn zo geliefde stad moest opofferen. Om ook in Virtua kwaad bloed te zetten tegen de nieuwste Federal, werd besloten ook daar verschillende waterbeschermingswerken te voorzien van explosieven die tijdens de vulkaanuitbarsting ontstoken zouden worden door de hete lava.

Met het huidige offensief, waarbij inwoners gevraagd wordt de ware toedracht achter de verdwijning te achterhalen, hoopt bonanza een genadeslag toe te kunnen brengen aan de korte aanstelling van de nieuwe Federal Assistant om zo zelf deze post op te kunnen strijken.