Geëvacueerd wegens vervuiling?

Auteur: Torpedo 7

Vorige zaterdag, tijdens een winderige voormiddag, maakten alle inwoners van de Federatie zich klaar om terug te keren naar hun vertrouwde verblijfplaats:
de Federatie. Mensen zaten ongeduldig op de boot te wachten, vliegtuigen vlogen heen en weer en enkele anderen ontwaakten uit hun kartonnen doos voor de haven.

Een eerste rij van ongeduldige Virtuanen stond te wachten op de eerste boot naar Virtua om direct al een stuk land te claimen. Verderop stonden enkele Digitalianen te ruziën met de beveiligingsagenten die iedereen op wapens controleerde. En aan de inkom zaten al enkele onbekende Cyberiërs drankjes,snoepjes en andere dingen te verhandelen.

Maar er waren ook twee kleine groepen mensen te zien die hulpeloos een Federal zochten. Ze hadden een brief gekregen dat de inwoners van Bahthoevedorp en
Gold Coast verplaatst moesten worden naar een andere stad. Dit alles onder het mom dat de grond van de steden vervuild is geraakt door rivierslib en zo de steden onbewoonbaar zijn geworden.

En dus blijkt al, hoewel de handelaren nog niet in de Federatie aangekomen zijn, dat de vraag van deze handelsperiode zal worden wat de echte reden is voor de verdwijning van deze steden.

Een van de grootste voorstanders van Bahthoevedorp is bonanza. Omdat hij erg benieuwd is naar de reden van de verdwijning van zijn lievelingsstad spoort hij mensen aan om onderzoek te doen en dit te publiceren in The Miniconomist.
De onderzoeken worden beoordeeld door een commissaris en het onderzoeksteam dat met de beste theorie op de proppen komt krijgt als beloning minstens 2500 I-Shells en een 10-daagse abonnement op de Premium Member club.