Wat houden ze voor ons achter? Wat mogen we niet weten?

Auteur: Trow

Dit is de vraag waar we ons nu al een aantal dagen mee bezig houden, je zou de laatste week wel onder een rots hebben geleefd als je niet weet waar het nu over hebben. De plotse verdwijning van Bahthoevedorp en Gold Coast wordt door de Overheid verklaard als een gevolg van rivierslib die beide steden plots bedekte. Enkele opmerkzame inwoners van de Federatie wisten ons echter mee te delen dat er een geurtje achter die verklaring zit. Bahthoevedorp had namelijk een dijk laten aanleggen om overstromingen in de toekomst te vermijden. Deze dijk is ten alle tijde goed onderhouden. Nooit waren er enige rapporten die wezen op scheuren. Sterker nog, de dijk is nog steeds operationeel. Dus wat is er nu aan de hand? Ik ging op onderzoek uit.

Heeft de overheid een nieuwe inkomstenbron gevonden, en daarom maar gezegd tegen de inwoners dat ze beter konden vertrekken? Somalische piraten die de overheid hebben bedreigd, die nu als een soort ”krakers” in Bahthoevendorp en Gold Coast verblijven en nu al het goud wegkapen? Wie zal het zeggen, het lijkt me in ieder geval allemaal erg sterk.

Na een aantal dagen van onderzoek lijkt het me toch het meest logisch dat de overheid iets wil met de twee steden. Misschien heeft onze overheid ondertussen wel een hoge staatsschuld opgebouwd en graaft nu zelf al het goud weg. Want goud is wel een van onze meest waardevolle grondstoffen. Moeten we nu onze overheid gaan wantrouwen? Ik durf het niet te zeggen. Maar één ding is zeker, de overheid heeft nu echt iets om uit te leggen.