Cyberië “begrijpt” Digitalië

Auteur: iamthebest4

In het verleden van de Federatie zijn er al verschillende oorlog geweest en in bijna alle oorlogen stonden Digitalië en Cyberië tegenover elkaar. Tijdens deze oorlogen (en vaak ook daarbuiten) kwam altijd naar voren dat Cyberië nooit begreep waarom Digitalië de oorlog verklaarde en waarom ze sommige dingen zeiden of deden. Het waren volgens hen altijd “absurde” eisen (om weer vrede te krijgen), “idiote” redenen en “kromme” redeneringen.

Tegenwoordig lijkt die tijd echter gekeerd. Tegenwoordig is er een rechtzaak aan de gang in de Internationale Rechtbank waar Cyberiërs bezig zijn de les te lezen aan Digitaliërs. Natuurlijk snapt Joep Eerlijk samen met zijn advocaten Mitra en sksmit de Digitaliaanse wet beter dan de inwoners van Digitalië zelf. Zij zijn namelijk bezig de held uit te hangen in de Federatie. In hun ogen komt het er namelijk op neer dat Digitalië dit probleem (als er al een probleem is) niet zelf zou kunnen oplossen.

Misschien moeten ze Digitalië eens echt leren “begrijpen” in plaats van een beetje doen alsof. Zeker de aanklager weet niks over waarom artikel 1, lid 3c in het wetboek van Digitalië staat. Wellicht is een oorlog toch niet zo’n verkeerd idee, dan kunnen ze nog eens proberen ons te begrijpen.