Digitalië: in volle bloei of verwelkt?

Auteur: Centaura

Digitalië, het mekka voor de dieven, criminelen en terroristen onder ons. Althans, zo wordt beweerd, want mijn ervaring met dit chaotisch land is deze handelsperiode verre van wat ik verwacht had te ervaren.

Het was zondag 29 november en zoals elke zondag – en overigens elke andere dag van de week – verveelde ik me liever dan dat ik zou werken voor school. Nu is het algemeen bekend dat handelen in het land dat wij zelf gekroond hebben tot ‘de Federatie’ een goede manier is om die verveling weg te werken, maar na de laatste uitbarsting van de vulkaan had ik besloten het wat rustiger aan te doen en wat minder intensief te produceren. Ik moest dus op zoek naar nieuwe uitdagingen om mijn behoefte aan spelplezier te kunnen vervullen. Pas toen ik besloten had wat ik zou doen besefte ik dat het woord ‘uitdaging’ volledig letterlijk genomen kon worden. Hetgeen menig handelaar niet over durft na te denken was precies datgene wat ik avontuurlijk genoeg vond om een gokje op te wagen: Digitalië provoceren door er een winkel te bouwen en er allerhande Cyberische producten te verkopen aan prijzen die lager liggen dan die van de gespecialiseerde Digitaliaanse winkels, mede mogelijk gemaakt door de overproductie en lage lonen in Cyberië.

Het hoeft niet gezegd te worden dat deze investering heel wat risico’s inhield, maar bepaalde factoren hebben ervoor gezorgd dat de Digitaliaanse dreiging heel wat afgenomen is. Mijn officerstatus zorgt ervoor dat jaloerse Digitalianen hun frustraties niet kunnen uiten via de loop van hun pistool zonder onherroepelijk de gevangenis in te vliegen en een getest – en goedgekeurd – alarmsysteem houdt ook het grootste deel van de venijnige dieven buiten. Helaas kon ik echter niet voorkomen dat enkele bommen een deel van de producten in mijn winkel onherstelbaar beschadigde.

Nu hoor ik jullie al denken: “arme Centaura, hij beseft nog steeds niet dat er aan een winkel in Digitalië niets kan verdiend worden”. En daarmee komen we bij de essentie van dit artikel. Jullie zijn allemaal fout. Er zijn bepaalde artikelen uit de rekken genomen wegens bomschade, ja, maar dat neemt niet weg dat de winkel verder mooie verkoopcijfers haalt. Aanschouw de statistieken van zondagnamiddag tot maandagnamiddag 16u35 (tijdstip van schrijven):

Deze cijfers brengen me terug bij de titel van het artikel en mijn initiële stelling over Digitalië – voor degenen met een kort geheugen, gelieve even naar boven te scrollen en de eerste zinnen van het artikel te herlezen. Het zit namelijk zo: Digitalianen kopen duidelijk wél bij Cyberische ‘indringers’ en naast het leggen van twee bommen hebben ze er op het moment van schrijven ook nog niets tegen ingebracht. Deze vaststellingen ondermijnen meteen beide vooroordelen over Digitalië die ik vooraf had: dat er bijna geen handel is en dat ze indringers met alle mogelijke middelen mijden of tegenwerken.

Is dit positief of negatief? Voor mij en mijn handel valt dit uiteraard honderd procent positief te noemen, maar hoort Digitalië niet het criminele land te zijn waar alles kan en alles mag? Waar Cyberiërs gehaat worden en waar er meer schoten vallen dan er verkopen zijn?

Tot slot heb ik nog een bericht voor zowel Cyberische als Digitaliaanse inwoners. Aan de Digi’s laat ik graag weten dat dit artikel puur informatief opgesteld werd en niet met de bedoeling jullie uit te lachen of wat dan ook. Ik vind jullie heerlijke handelspartners en heb mijn beeld over jullie ook positief bijgesteld – of jullie dat wenselijk vinden is natuurlijk een andere zaak. Aan alle Cybers heb ik maar één iets meer te zeggen: laat angst of concurrentie je handelscapaciteiten niet overnemen, maar ga de strijd aan met alles en iedereen dat op je weg staat naar de overwinning of het avontuur!

Post navigation