Politici en hun slaapgebrek

Auteur: bonanza

Laat mij onmiddellijk met de deur in huis vallen. De titel is niet echt correct. Beter was geweest ‘Politici en hun slaapgebrek buiten het Parlement’. De activiteit was beter dan de slechtste periodes, maar het kon zeker beter. Eigenlijk zijn het steeds dezelfde politici die van zich laten horen. Verschillende zitten er maar voor spek en bonen bij.

Neem nu VIncitore. Wanneer ik zijn naam opzoek in het Parlementsgebouw, krijg ik als enige resultaat de aankondiging van de President met daarin de namen van alle verkozen Parlementsleden. Of hoe zielig het kan zijn. Als je alleen maar zetelt om eens om de zoveel tijd te stemmen (en zelfs daar is hij niet in geslaagd), dan kan je maar beter opzouten. Verscheidene anderen doen het niet veel beter dan hem, hij heeft alleen de pech dat ik hem even als voorbeeld gebruik.

Waar ligt in godsnaam het probleem van die inactiviteit? Echt moe van te discussiëren kunnen ze niet zijn. De meeste Parlementszeteltjes dienen eerder als bed om eens goed uit te rusten of zijn nog nooit gebruikt. Om toch enigszins het kaf van het koren te scheiden heeft The Miniconomist beslist om aan de politici de vraag te stellen wie ze hun beste of meest productieve collega vinden. Voor de duidelijk, zo werkt het systeem:
Elke politicus krijgt een mailtje met daarin de vraag een collega te nomineren. Die persoon krijgt één stem en ze krijgen zelf automatisch ook een stem. Zo worden de deelnemers beloond (we moeten ze toch op een of andere manier wakker krijgen). Dit was het resultaat.

bonanza heeft 25% van de stemmen gehaald. Maar die overwinning is louter te danken aan het feit dat ik ook zelf een stem heb uitgebracht. Moest dat niet zo zijn, dan hebben zowel the mega handelaar als The Minic evenveel stemmen als mezelf.
Het deelnemingsveld lag in de lijn met de verwachtingen. Eerder mager dus. Hopelijk evolueert dat in de positieve zin naarmate dit initiatief herhaald wordt.

De bedoeling was om een portret van de winnende politicus te maken. Hoewel ik hier natuurlijk mijn ego zou kunnen opblinken, lijkt het me nogal vreemd om een kritische blik op mezelf te werpen als eerste ‘slachtoffer’. Daarom sla ik het al onmiddellijk een keer over. Volgende handelsperiode hopelijk meer succes.