RE: Politiestaat

Dit artikel is een reactie op:
http://www.miniconomy.com/newspaper/2009/12/03/politiestaat/

Auteur: iamthebest4

Na vorige week de krant te hebben gelezen viel een artikel me meer op dan alle andere. Het artikel van The Minic over Digitalië dat een golf van aanslagen pleegt op Cyberië. The Minic heeft in dit artikel op vele punten gelijk, maar ik wilde hier zeker nog een punt aan toevoegen.

Het is tegenwoordig zo dat zodra men in Digitalië een redelijk eigen vermogen heeft, men meteen een gigantische boete (al snel twee keer zo hoog) aan zijn broek heeft hangen als hij gepakt wordt met schieten. Hier komt nog bij natuurlijk de kosten voor kruit en schieten waardoor uiteindelijk voor gemiddeld twee schoten zo’n 1.500 ISH betaald wordt door de schutter (inclusief de boete, vaker dan twee keer schieten komt vrijwel niet voor). De schade die hiermee behaald wordt tegen het slachtoffer varieert tussen de 250 en 1.500 ISH (afhankelijk van skills en ziekenhuizen).

Wanneer we naar het kostenplaatje van het plaatsen van een bom gaan kijken is dit veel effectiever. Men betaalt 325 ISH (excl. BTW) voor de bom en kunnen deze vervolgens plaatsen op elke willekeurige plek op de kaart. Wanneer deze bom afgaat raakt dit daarnaast ook nog een gebied van 3 bij 3 kavels en daardoor kan er veel schade worden gedaan tegen winkels. Dit kan oplopen tot zo’n 2.000 ISH (zonder de mensen mee te rekenen die schade hebben ondervonden), terwijl de boete ‘maar’ 500 ISH is.

Zelfs in Digitalië wordt steeds vaker een explosief gebruikt in plaats van een pistool. Dit is ook uit mijn eigen gedrag af te leiden. Als ik kijk naar mijn gekochte producten staan daar dertig explosieven tegenover vijftien pistolen (prijs van deze twee goederen is ongeveer gelijk op enkele I-Shell na). Het is tegenwoordig makkelijker geworden iemand schade te laden lijden met een bom dan met een pistool. Hoewel schieten nog altijd een betere optie is om iemand failliet te krijgen, kiezen niet veel Digitalianen daar meer voor.

Mijn reactie hierop zou dus ook zijn: maak het schieten weer meer aantrekkelijk. Dit zorgt ervoor dat onschuldige mensen niet het slachtoffer worden en de mensen die wat gedaan hebben (want de meeste Digitalianen schieten niet compleet zonder reden) de spreekwoordelijke banaan zijn.