Federale communicatie laat het maar weer eens afweten

Auteur: bonanza

Ligt het misschien aan de sneeuw? Alle communicatiemiddelen van en naar de Federals lijken wel bevroren. Geen enkele bit bereikt hen. Of ligt het misschien aan de oren en ogen aan de andere kant van de lijn? Willen ze nog wel communiceren met ‘het voetvolk’?

Eigenlijk heeft dit artikel zo goed als geen nieuwswaarde. Verbaast het iemand dat er weer eens commentaar komt op het communicatiebeleid van de Federals? Ik dacht van niet.

Voor de start van elke handelsperiode krijgt iedere inwoner van de Federatie braaf een briefje in de bus met daarin de aankondiging dat een nieuwe periode klaar staat om te beginnen. Doorgaans krijgen we wat extra informatie over aanpassingen die de komende periode zullen worden doorgevoerd.
Niets daarvan echter deze handelsperiode. De ferry om inwoners weer terug naar hun standplaats te brengen lag klaar, maar inwoners kwamen slechts druppelsgewijs aan. Niemand was zeker of er nu echt een nieuwe periode begonnen was. Eenmaal aangekomen in de Federatie moest uw schrijvende dienaar zelf op onderzoek gaan naar de aard van het probleem. De start- en landingsbaan van Eurodam Intern ational Airport bleek te besneeuwd om vliegtuigen te laten opstijgen en landen. Maar is dat wel het echte probleem? Misschien was het slechts een manier om de aandacht van het echte probleem af te wenden? Reeds periodes na elkaar kwam de brief steeds later en later, maar deze handelsperiode bereikt de communicatiestoornis toch een driest hoogtepunt. Geen brief, dat is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van de Federatie. Op verontschuldigingen moeten we uiteraard niet rekenen.

Na enkele uren kwam er dan toch een officiële mededeling. De Federals meldden dat het vanaf nu mogelijk was om je positie ten opzichte van de andere inwoners te bepalen, een functie die ondertussen al urenlang ontdekt was. Verder stond er in de mededeling nog iets over kerstartikelen en een tot hiertoe onbekende ‘geldklapper op het einde van de ronde’.

Met andere woorden, wat stond er in de mededeling? Niet echt iets essentieels. Hadden ze het niet verteld, dan was er niemand gestorven. Wat ze echter nalieten te vertellen is dat er weldegelijk enkele essentiële zaken zijn aangepast. Zo zien de winkels op de kaart er voortaan anders uit. Nog belangrijker is ongetwijfeld dat je voortaan niet meer automatisch een pc in je computerkamer krijgt wanneer je Premium Member bent. Verscheidene mensen moesten dat zelf ondervinden en maakten op die manier vermijdbare kosten. Wanneer iemand in de club Fed Request de redelijke vraag stelt of zoiets niet duidelijk kan meegedeeld worden, krijgt hij als antwoord “Helaas voor jou in dat geval.” Dit typeert de huidige houding van de Federals. Ze lijken niet begaan met de ‘normale inwoner’ en laten het na om te communiceren over de meest essentiële zaken.

Spijtig genoeg is dat nog niet alles. Verschillende inwoners rapporteerden al uren- en dagenlang dat er geen enkele toerist bij hen over de vloer kwam. Wanneer ze om uitleg vroegen bij een Federal werden hun zorgen gewoon weggelachen. “Uiteraard zijn ze er wel. Wij kunnen het toch duidelijk zien.” Na nog meer commentaren van inwoners moesten ze uiteindelijk met blozende kaken toegeven dat er inderdaad geen toeristen rondliepen. Jij vindt dat je recht hebt op een schadevergoeding? Ik zou er niet op hopen.

Het is een oeroud cliché. Federals komen te vaak tekort op communicatief vlak. Ligt het aan de personen achter de accounts of is het een besmettelijke Federalziekte? Geen idee, maar ongetwijfeld vallen er de komende dagen nog lijken uit te kast. Vooraleer je dus de experimentele toer op gaat, wees gewaarschuwd! Wie weet kan je voortaal slechts 10 keer een taxi nemen, kan je je winkel maar 50 keer hervullen of staat het planten van bomen voortaan gelijk aan een bom. Een gewaarschuwd man is er twee waard.