Social bashing

Auteur: column schrijver

Al maanden zie ik het.
Al maanden irriteer ik me eraan.
Al maanden sta ik op het punt wat te zeggen.
Al maanden houd ik me in.

Tot nu, vanaf vandaag heb ik besloten op te staan en te zeggen wat er gezegd moet worden.

Ik heb het in dit geval over een fenomeen wat ik noem, social bashing.
Ik zal geen namen noemen, ik doel op iedereen die bij je opkomt.
Social bashing is het constant bashen tegen de zelfde personen, opnieuw, opnieuw en opnieuw.

Wat die persoon ook doet, hij blijft het slachtoffer van dit bashen en iedereen doet er aan mee, de bashers komen uit alle lagen van de federatie.

Natuurlijk is het zo dat de gebashde personen er in het verleden er een potje van gemaakt hebben en soms ook nog doen.

Natuurlijk zijn de gebashde personen, personen die anders reageren, anders denken en anders doen. Maar op den duur weten we het allemaal wel en moet men er eens over nadenken om te stoppen. Social bashing heeft de potentie twee kampen te creëren, personen sociaal te isoleren, mensen die wel vriendelijk doen na die personen (bijvoorbeeld uit onwetendheid) als dom af te schrijven.

Dit is een statement tegen social bashing, tegen beter weten in. Toch vind ik dat iemand dit eens moeten zeggen. Iemand moet eens opstaan en aan iedereen laten horen dat het genoeg moet zijn. Iedereen verdient een kans, een tweede kans, een derde kans en so on. Geintjes in de trant van “hoeveel de feds ervoor overhebben voor een permente IP ban”, “Ik heb zijn idee niet gelezen want alles wat hij zegt is toch crap” en andere opmerkingen in die trant getuigen van slechte omgangsvormen. Uitspraken in de trant van “Hier heb ik alleen niet mijn ‘log-hem-uit’-knopje” getuigen van het geven van slecht voorbeeld.

Ook ik heb me af en toe schuldig gemaakt aan een deel van deze praktijken, maar ik heb al een tijd besloten hier mee te stoppen en het heeft mijn spelplezier vergroot.

Laten we op zijn minst allemaal proberen elkaar met iets meer respect te behandelen, zodat het wat gezelliger blijft in de federatie.