De brokstukken van Tresias 1

Auteur: Collum schrijver

Tresias 1 is al weer een tijdje gevallen, dat was ook zeker te verwachten. Alleen al de al dan niet terechte impopulariteit van Tresias Aegirsson was al reden genoeg om te weten dat het mis zou gaan. Tel daar de naar vriendjespolitiek ruikende aanstelling van ministers en de faalkans was wel erg groot. Er zal in deze editie vast genoeg staan over wat er precies gebeurd is. Ik ga jullie daar dan ook niet mee vermoeien. Wat ik wel wil doen is de ex-president en zijn ministers eens onder de loep nemen, wat vind ik nu van hun prestaties?

Laten we beginnen bij de ex-president, Tresias Aegirsson, een keuze als president met vooraf al een twijfelachtige reputatie en daardoor een interessante keuze. Het moest er echter eens van komen, gezien hij al heel lang de wens had de macht eens in handen te hebben. Hij faalde jammerlijk, hij bleek honger te hebben naar macht en zal de dingen wel even veranderen zo bleek. Zijn acties en ideeën, die hij snel even met de kerst erdoor wou werken, werden slim afgeweerd. Tresias Aegirsson werd handig ontslagen en het verhaaltje was uit. Cyberië is wellicht voor een ramp behoed, mensen die weten dat ze bijna gehaat worden, doen er blijkbaar verstandig aan geen president te worden.

The Mega Handelaar had de handelsperiode hiervoor een matige periode als president achter de rug, hij is tevens de partijvoorzitter die Tresias Aegirsson heeft aangesteld als president en alle ministers heeft aangesteld. Een knap staaltje van vriendjespolitiek, want ook alle ministers kwamen na die verkiezingen uit Trade. Als minister klungelt hij met richtlijnen en heeft hij examinatoren in dienst die discutabele feiten in hun examens zetten en die vervolgens fout rekenen. Dat alles getuigt van een aparte manier van beleid voeren zou je kunnen zeggen.

Witteheks was een verrassing in mijn ogen, na zijn jammerlijk falen de vorige periode, heeft hij de post als MvJ weer in handen. Deze periode liet hij weer zien wat voor goede minister hij wel wel niet is om mensen met een drukke agenda aan te nemen als werknemers, een rechtszaak om te dopen tot een rechtzaat, en te “vergeten” (yeah sure) dat hij bij aanname van een nieuwe rechter zijn richtlijnen moest vernieuwen en ter stemming brengen. Tel daar zijn kinderachtige actie in Fed Request bij op en het feit dat hij de vorige periode een inactieve en een illegale Openbare Aanklager aannam en je weet dat witteheks naast dat hij niet kan handelen ook geen politiek kan voeren.

Katharos heb ik weinig over te melden, behalve dat hij zich deze handelsperiode opwerpt als een soort beoordeelaar van burgemeester, door ingewikkelde financiële constructies. Een leuke verandering, maar mag een MvF zo strak oordelen over burgemeesters?

De verkapte staatsgreep van Centaura die op slinkse wijze was gepland en uitgevoerd heeft dan misschien een falende president eruit gewerkt, maar hij had beter meteen een paar falende minister eruit kunnen werken. Dat had meteen verhuld dat hij al vanaf het begin op de fel begeerde post joeg en die ook gepakt heeft zodra hij zijn val had klaargezet.

Tres 1 en zijn ministers krijgen van mij dan ook een 4.5/10.