De kortzichtigheid van de federals en het CoV

Auteur: Pedro Alvarez

Huppah, klikkah, en gedaan was het met het mayorschap van hypnotiseur, de federals hadden hem met zijn klikken en klakken op straat gezet. Sommige mensen kunnen deze actie alleen maar toejuichen. Ik noem hem eerder dieptriest.
Dieptriest, omdat de CoV nogmaals eens blijk geeft geen eigen mening te hebben, en als kippen zonder kop de suggestie van de federals opvolgen. Of hoe kan je anders verklaren dat na tientallen rondes van lage kavelstaat in Roebelarendsveen er ineens een mayor wordt bestraft?
Dieptriest, omdat de federals en bijgevolg het CoV geen grondig inzicht hebben op de situatie, of dat ze deze wel hebben maar niet tot een constructieve oplossing kunnen komen. Want straffen? Dat is de oplossing! Dat is het wondermiddel! Dat gaat ervoor zorgen dat de kavelstaat elke ronde hoogtes tot en met gaat pieken! Sorry, foute denkwijze, straffen is geen lange termijnoplossing. Hooguit voor enkele rondes, maar het is al behoorlijk naïef om dat te denken. Stel dat hypnotiseur de handel in zijn stad totaal had verneukt wegens het dreigement van de aardbeving en stel dat de kavelstaat dusdanig boven de 80 was gebleven. Ging de volgende mayor dan wel een goede kavelstaat halen? Natuurlijk niet, tenzij je elke ronde gaat dreigen. Het is een oplossing, maar ééntje die rondeslang veel weerstand zou opleveren, overigens ligt het meestal niet in spelleiders hun gewoontes om een groepje spelers ronde na ronde te benadelen.
Maar goed, zover is het niet gekomen. Hypnotiseur heeft die dreiging aan zijn laars gelapt, en kan nu de gevolgen dragen van een verloren krachtmeting met de federals. Zijn ontslag volgde, met welke denkwijze? Dat iedere mayor natuurlijk schrik heeft om ontslag te krijgen, en de staat hoog houden. Fout, mis geschoten.
Neenee, deze halve maatregelen werken op termijn van geen klote. Men moet het probleem aanpakken waar het fout gaat, men moet niet zeggen, de mayor bouwt geen parkjes! Verdomme, afzetten die gozer! Nee, men moet nadenken, de mayors bouwen geen parkjes, waarom toch? Het is een heel eenvoudige vraagstelling met een heel eenvoudige oplossing, als de federals echt de lage kavelstaat willen bestrijden moeten ze ervoor zorgen dat parkjes bouwen aantrekkelijk wordt, en lucratiever is voor een stad als bijvoorbeeld wegen bouwen. Dit is geen eenvoudige opgave, aangezien we er moeten voor zorgen dat Zwollar niet te hard bevoordeeld wordt en dat er nog wel behoefte is naar andere producten in de exim.
Maar goed, zij willen perse een hoge kavelstaat, mij en de andere inwoners van Rveen hoor je over een lage kavelstaat niet klagen.