Grove fouten van het Parlement

Auteur: Car-Dealertje

Zoals iedere inwoner van Cyberië ondertussen al ondervonden heeft is dat het Parlement inmiddels al drie periodes lang fouten maakt. Met name fouten rondom de begroting van Minister van Financiën Katharos. En dan is er nog niet eens een woord gerept over het feit dat President marcelbuter fout zit met het feit dat het gevaar vanuit Digitalië komt. Maar hoe wil je nou je land gaan verdedigen tegen Digitalië, zonder geld?

Cyberië, volgens recente berekeningen van het Cyberisch Onderzoek Bureau zal als we niet op tijd ingrijpen afstevenen op een faillissement binnen 2 handelsperiodes. Deze fout ligt niet alleen bij onze Minister van Financiën Katharos. Maar het mag toch duidelijk zijn dat het Parlement het eens moet zijn met de begroting. Deze periode is er maar één persoon geweest die tegen stemde.
Het gehele parlement had niet mogen toestemmen tot een verlies van ruim 111.000 ISH.

Volgens onze Minister van Financiën waren er periodes dat wij reserves hadden van een paar miljoen, die tijd is geweest, want er is een groep geweest die dit geld gestolen heeft, deze personen zijn nog steeds niet bekend. Maar zonder de reserves kan Cyberië niks meer op het moment dat Digitalië binnen komt vallen. En verwacht maar niet dat Digitalië zo’n kans laat schieten om een zeer verzwakt land binnen te vallen.

Dat is één van de vele fouten die het huidige parlement maakt. Het volgende probleem is dat volgens onze president marcelbuter het probleem van criminaliteit vanuit Digitalië komt. Deze opmerking roept vele vragen op bij de coalitie, Digitalië is een prettig land om in te handelen, het enige wat je niet moet doen is ze op de tenen trappen, want dan word je een levende schietschijf, voor zolang je dan nog zult leven. Op het ogenblik dat ik dit typte in de chat was er iemand die reageerde zoals een politicus uit Nederland, Geert Wilders, dit ook altijd doet: “We zijn hier in een vrij land, dus vrijheid van meninguiting moet niet dodelijk zijn”.

Het geweldige idee van onze President volgde om Cyberië veiliger te maken, boetes omhoog gooien. 1000 ISH voor het plaatsen van een bom, terwijl in het International Wetboek Artikel 2 lid 1a staat geschreven: (Poging tot) Letsel toebrengen, diefstal en beroving kan worden bestraft met een gevangenisstraf en inbeslagname van goederen. Tevens kan de National Law een boete bepalen, met uitzondering van bankroof en bomaanslagen.. Alweer een grote blunder. Hoelang wil het volk dit nog aanzien?

Het kan zijn dat dit misschien wel de bedoeling van ons Parlement is, of tenminste de personen die het Parlement aanvoeren. Voor de buitenwereld mot maken met Digitalië, maar ondertussen een verdrag hebben om Cyberië zo zwak mogelijk te maken, zodat het mogelijk is om Cyberië klaar te stomen voor executie. President marcelbuter III gaat misschien geen President marcelbuter IV opleveren.

Ook onze Minister van Justitie the mister moet eraan geloven, hij heeft op dit ogenblik 4 rechters onder zich, hij weet van de problemen bij Katharos maar vind het toch niet te erg om voor extra kosten te zorgen. the mister heeft verder het voordeel dat hij Chairman van het CoV is, daarom hoeven we ook niet te verwachten dat Katharos een aantal periodes intrekking van het passief kiesrecht krijgt. Verder kun je bij the mister in vergelijking tot Katharos en marcelbuter wel terecht voor een fatsoenlijk gesprek.

En dan hebben we één persoon nog niet gehad, Harrod, de persoon die bij mij in huis woont, ondanks alles mag hij blijven wonen. De enige fout die hij heeft gemaakt in mijn ogen is dat hij de school van marcelbuter heeft geaccepteerd, terwijl hij de cursus lawyer nog telkens leuk blijft aanbieden, misschien ook wel de schoolexamens, terwijl hier hiertoe nog niet gerechtigd is. Dan is het natuurlijk weer aan mij om een rechtszaak te starten, deze periode houd ik ermee op, want het is hopeloos. Maar, waarom zul je de school sluiten van je eigen baas, mr. President? Harrod je bent een goede kerel, maar af en toe heb je acties waar de coalitie niet blij mee is.

Kort samengevat, samen met vele anderen van de coalitie snap ik niet waarom wij nog steeds achter deze President staan. Aangezien LJE de grootste partij is van dit ogenblik hoeven we niet te verwachten dat een Motie van Wantrouwen erdoor komt, maar we zullen moeten wachten tot de volgende handelsperiode.