Miniconomy, echt mini door carnaval?

Auteur: Deslat0s

Wat een spectaculaire opening had moeten worden van de handelsperiode, viel tegen. De burgemeesters waren in geen velden of wegen te bekennen en magazijnen waren vol. Wie waren hier de schuldigen van? De Federals zelf, die immers wisten dat het tijdens het begin tevens carnaval was of waren het toch de burgemeesters die fout zaten?

Zaterdagmiddag, 12 uur en ingelogd. De activiteit valt wat tegen. Rustig begin ik met bouwen van mijn houtwinkeltje, en na een klein foutje staat deze op z’n plek. Er werd redelijk veel gekocht, wat voor het begin van een ronde niet gek is, omdat iedereen z’n winkels aan het bouwen is en ik was de enige houthandelaar, dus met een prijs van 1 ISH per plank mocht ik niet klagen.

Na een uur bedacht ik me dat er wel eens al exims konden staan, en ja hoor, burgemeester Tha Game Master van Eurodam had keurig z’n exports al klaar staan. Zo gelukkig als ik was, kon ik gelijk 10 blokken bomen exporteren, zodat mijn startkapitaal gelijk werd verdubbeld.

Zo goed als het dit eerste uur ging, zo slecht ging het de rest van de dag. In elk gemeentehuis werd om btw-restitutie gevraagd, en in elke stad leek het gemeentelijke magazijn vol te zitten en alhoewel ik mijn btw wel graag terug wou, had ik van dat laatste gelukkig geen last meer, ik had immers een uur geleden al geƫxporteerd.

Het nadeel van een houtwinkel is dat er nogal wat ruimte nodig is om je plankjes in te stallen. Een winkel met 25 plankjes zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Gelukkig had ook Salvatore Maranzano hier aan gedacht en nog voordat ik het vroeg had ik een mooie 10% korting op zijn glas. Het hout maakte ik zelf, dus alleen de stenen moesten nog gevonden worden. Ook hier speelde het carnavals weekend helaas weer een rol in, want er waren na een paar uur na ronde start helaas nog geen steenhandelaren in Eurodam en was ik genoodzaakt deze bij de Federale Shop te kopen.

Wonder boven wonder bleef ik maar verkopen. Ik heb geen steen- of ijzerhandelaar gezien de eerste dag, maar om een of andere reden hadden mensen hout nodig en natuurlijk kon ik leveren zoveel er nodig was.

Later op de middag en ook dag twee nog werden de klachten erger. Mensen konden niets meer door het uitblijven van subsidies en BTW-teruggave en alhoewel het teruggeven van BTW geen verplichting is wordt het doorgaans wel als normaal gezien. Verschillende burgemeesters moesten het dan ook ontgelden op de chat en ook hun clubs werden niet gespaard.

Enkele dagen later had ik naast mijn houtwinkel ook een Taxi MV, waardoor in een klap te zien was welke burgemeesters er wel en welke burgemeesters er niet actief waren. Zo kon ik Zwollar of Roebelarendsveen met mijn taxi’s nauwelijks in, terwijl Eurodam reeds parkeerplaatsen te over had. Nu wordt activiteit natuurlijk niet bepaald door het aantal parkeerplaatsen, maar het niet hebben van parkeerplaatsen, geeft toch wel een beeld.

Nu op dag zeven zijn alle problemen wel opgelost, de markten bloeien op (of zijn reeds opgebloeid) en in alle dorpen zijn parkeerplaatsen genoeg. Alleen Marcello Alvarez van Roebelarendsveen heeft het moeten ontzien. Hij is als enige burgemeester ontslagen uit zijn ambt vanwege de inactiviteit van de laatste dagen. Hebben de Federals hier goed aan gedaan? Was het niet hun eigen schuld om de periode precies tijdens carnaval te laten starten? Wie zal het zeggen?