TMC Spelersonderzoek: Salaris

Auteur: m1n1conomy

In het Parlement is de discussie aangezwengeld over de beloning van allerlei functies in (dienst van) het Lokale en Nationale Bestuur. Welke functie hoort betaald te zijn, en hoeveel moet dat dan zijn? De deelnemers aan het TMC Lezersonderzoek geven uiteenlopende antwoorden op die vragen.

Zelf verdien ik, als medewerker van de Minister van Justitie het wettelijk vastgelegde salaris van 30 ISH per dag, dus ongeveer 600 ISH in een hele handelsperiode. Daarmee verdien ik meer dan Tha Game Master, Miquel Alvarez, riemer_1990 en Figaro Seraglio, die allemaal niets verdienen (met dien verstande dat burgemeesters 22 PM dagen krijgen van de Federal Government). Wie een beetje meer verdienen is bonanza, die gedurende de handelsperiode zo’n 800 ISH tegemoet kan zien. De Digitaliaanse Senator sugarfree is echter de onbetwiste koploper is, met ruim 3000 ISH aan salaris inkomsten.

Functies in het Nationaal Bestuur
Over het algemeen is men het er wel over eens dat voor functies in de drie verschillende regeringen een salaris moet worden gegeven. Enke sugarfree geeft aan dit overbodig te vinden. Tha Game Master, riemer_1990, Figaro Seraglio en bonanza zijn het erover eens dat met zo’n functie tussen de 250 en 350 ISH verdiend moet kunnen worden, omdat je daarmee een steentje bijdraagt aan de samenleving. Miquel Alvarez weegt het steentje wat zwaarder en gaat voor een rianter salaris van 650 ISH per week. Voor ParlementariĆ«rs wordt duidelijk minder geld vrijgemaakt. Over het algemeen kiest men ervoor om deze de helft te geven van het bedrag dat men aan regeringsfunctionarissen gunt.

Medewerkers van het Nationaal Bestuur
Over deze categorie zijn de meningen verdeeld. Door bonanza en riemer_1990 wordt het huidige bedrag van 30 ISH per dag genoemd terwijl Tha Game Master vindt dat de helft hiervan voor de meeste functies wel voldoende is. Voor Miquel Alvarez is de hoogte van salaris afhankelijk van de ervaring die de medewerker heeft, en sugarfree sluit salaris uit voor iedereen, behalve voor medewerkers van de functionaris belast met Justitie.

Officers
Salaris voor Officers wordt niet gezien als prioriteit. Geen van de panelleden gunt Officers meer dan de 30 ISH per dag die ze nu krijgen. Door riemer_1990 en sugarfree worden zij zelfs helemaal uitgesloten van salaris. Laatstgenoemde geeft daarbij als reden de (vermeende) inactiviteit van veel Officers. Enkel Figaro Seraglio en Tha Game Master zijn echt voorstanders van salaris, de burgervader van Eurodam geeft aan het salaris van zijn Officers zelf te betalen als de Cyberische regering dat niet meer doet.

Andere functies
Er zijn voldoende andere functies in Cyberiƫ, Virtua en Digitaliƫ waar, op dit moment, nog geen beloning tegenover staat, die er misschien wel zou moeten zijn. Door riemer_1990 worden schrijvers van MCDoc en leraren genoemd, sugarfree wijst op de belangrijke functie van Assistant en Figaro Seraglio is van mening dat mensen die activiteiten op sociaal/cultureel gebied organiseren recht hebben op een beloning. Miquel Alvarez brengt tegen deze voorstellen in dat dit meer een Federale kwestie is.

Vooralsnog is de salaris-discussie in volle gang. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Zo kan men zich afvragen of er een vastgesteld bedrag moet komen voor elke functie, voor iedereen, of een beloning die gebaseerd is op prestatie en ervaring. Persoonlijk ben ik van mening dat het salaris van journalisten omhoog moet.