Springlevend of op sterven na dood

Auteur: alecto

Nu ik inmiddels al 11 jaar in Virtua verblijf, en de poltieke structuur, de cultuur en de inwoners door en door ken, heb ik me aangemeld als kandidaat voor Consul. Door mijn ambt als burgemeester en mijn handelsgeschiedenis heb ik veel contacten en personen die me steunden in mijn campagne voor consul.

Het werd een rustige campagne met een paar discussies en de standpunten die je wilde verwezenlijken. Uiteindelijk waren de verkiezingen begonnen en de drie stembureaus begonnen haastig de stemmen te tellen. Na een paar uur waren de uitslagen bekend, Demon44, een nieuw handelstalent, haalde 26 stemmen. Het meeste van alle kandidaten, iedereen was verbaasd. Hij had een zeer uitvoerige campagne gevoerd, en op veel mensen ingepraat, maar toch was dit een enorme prestatie. Hij begon meteen de positie als Chairman op te eisen.

Ikzelf had me voorgenomen, als ik verkozen zou worden, dat ik Consul van Binnen & Buitenlandse Zaken zou worden. Bij dit mandaat heb je geen primaire taken zoals een rechtbank opstarten of cursussen controleren, maar moet je Virtua vertegenwoordigen bij internationale conventies, ofwel oude wetten vernieuwen of nieuwe wetten indienen.

De andere 6 kandidaten kregen minder dan de helft van de stemmen te samen. Uiteindelijk werden Samurai02 en Michel182 verkozen. Michel182 koos resoluut voor het onderwijs, en Samurai02 was tevreden met justitie.

Na een week had ik al 2 wetsvoorstellen. In het huidige wetboek staat nog altijd dat Gold Coast een stad is van Virtua, maar Gold Coast is niet meer, dus het mocht geschrapt worden. Mijn tweede wetsvoorstel heb ik ingediend na overleg met markallen3. Een veteraan zowel op handelsgebied als politiek gebied. Wij wilden van 4 consuls naar 3 consuls overschakelen. De bevoegdheden van de CoFIA zouden overgaan naar de Chairman. Dit houdt in dat de Chairman niet alleen instaat voor het contact met de Federal Government, en toezicht houdt op de financiƫle sector (wat de laatste 5 jaar niet gebeurde), nu ook instaat voor de internationale relaties met Virtua. Voor een nieuwe wet goed te keuren, zou je dan een 2/3 meerderheid moeten hebben. Dit zou als voordeel hebben dat de Chairman nu een grotere verantwoordelijkheid en enig nut heeft, en dat de politiek beter functioneerbaar is.

Ik diende deze voorstellen in, maar zonder enige discussie voerde Demon44 ze terug af. Ik vroeg waarom hij deze voorstellen had verwijderd. Hij zei dat hij en de andere consuls het niet eens waren met de wetsvoorstellen. Enige tijd voor standpunten of discussie vond hij niet nodig. Virtua, springlevend of op sterven na dood?