Politieke spanningen duren voort

Auteur: iamthebest4

Nadat vorige handelsperiode het kabinet in Cyberië vrij goed is omgegaan met spanningen die ontstonden tussen Cyberië en Digitalië, is deze handelsperiode het eerste conflict alweer ontstaan tussen Cyberië en Digitalië. Het gebeurde afgelopen woensdag toen Parlementslid juizyboy een onverwacht bezoek maakte aan Digitalië. De Digitaliaanse inwoners zagen dit als een provocatie van hun territorium en besloten daarom in te grijpen. Nadat enkele schoten gelost waren richting juizyboy vanuit verschillende schutters, sprong er opeens iemand anders voor om hem te beschermen.

Het was bodyguard Salvatore Maranzano die in staat dacht te zijn juizyboy van het faillissement te redden. Echter mocht dit niet baten en daarnaast zorgde hij voor extra spanningen tussen Cyberië en Digitalië, zoals hij al eens eerder heeft gedaan. Hij besloot daarna zelfs het heft in eigen handen te nemen en terug te gaan schieten.

Tot nu toe is er nog geen officieel statement vanuit Cyberië bekend gemaakt en wordt er waarschijnlijk ook geen bekend gemaakt. De Digitaliaanse regering daarentegen heeft duidelijk gemaakt geen onaangekondigde volksvertegenwoordigers op haar grondgebied te willen zien. Het is nu de vraag of de Cyberische regering dit negeren van een probleem zal voortzetten, of dat ze zal inzien dat communicatie toch een betere oplossing is. In het eerste geval werken ze sowieso een conflict in de hand.