Burgerinitiatief in Digitalië

Auteur: iamthebest4

In Digitalië is de afgelopen week gewerkt een een betere kavelstaat, normaal gesproken worden de burgemeesters hierop aangestuurd door middel van het gemiddelde van de kavelstaat. Echter gebeurde er nu iets anders. Burgemeester van El Peso BolleTripolire gaf aan dat hij een burgerinitiatief om de kavelstaat omhoog te krijgen, zover hij kon, zou ondersteunen. Hierop volgend zijn een aantal inwoners van El Peso begonnen met het verhogen van de kavelstaat zonder enig eigen belang.

Nadat de de mededeling was vrijgegeven in het gemeentehuis van El Peso werd er echter ook snel in mijn eigen gemeentehuis gesuggereerd dat zo’n idee misschien ook wel iets voor Monapoli zou zijn. Hierop volgend heeft koning Naamloze het startschot gegeven voor bijna hetzelfde project gegeven door twee kavelstaten de hoogte in te werken. In beide gemeentehuizen wordt het ook slechts gesubsidieerd tot 500 ISH (p/p, maximale persoonlijke subsidie) en toch helpen de burgers de stad graag (ondanks dat het verlies oplevert.)

El Peso heeft op dit moment een staat van 150+ en Monapoli van 120+ door dit burgerinitiatief. Het lijkt echter in Monapoli nog niet beëindigd, terwijl de burgemeester van El Peso al aangaf dat hij zijn inwoners wilde bedanken voor hun inzet.