Landelijk politiebureau, wat hebben we er eigenlijk aan?

Auteur: Deslat0s

Wederom onstaat de discussie of het gebruik van een landelijk politiebureau nu wel of niet goed is voor de maatschappij van Cyberie. Afgelopen handelsperiode mag het duidelijk zijn geweest dat we er niets aan hebben gehad. Deze handelsperiode is daar echter verandering in gekomen.

Op 1 Mayor na heeft iedereen gebruik gemaakt van het Landelijke politiebureau en ik moet toegeven dat voor mij als burger dit handiger werkt. In plaats van 4 clubs in de gaten te houden hoef ik er nu maar 1 te bekijken waar elke stad een topic heeft. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld voor een Openbaar Aanklager dit nog veel makkelijker werkt.

Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat er gevonden wordt dat je zo een stukje personaliteit van een stad kwijt raakt. Het klopt dat elke gemeente een eigen politiebureau had, en net zoals in de Nederlandse staat is het soms zonde dat enkelen sluiten.

Over kosten wordt de laatste tijd nog vrij weinig gerept. Er wordt niet meer gesproken over het feit dat dit ene bureau Cyberie feitelijk meer kost dan de oude constructie. Dit omdat de Federals de producten voor het lokale politiebureau gratis verschaffen aan de mayors. Wat dat betreft zou de oude constructie beter af zijn.

Al met al ligt het dus echt aan de mayors of het idee zin heeft. Zoals het op het moment wordt uitgevoerd werkt het zeker erg goed. De kosten van 1 club zijn voor Cyberie wel te overzien en mits grotendeels alle gemeentes hier aan mee doen hebben wordt het zeker overzichtelijker. Als echter 2 of 3 mayors al hun eigen politiebureau bouwen, dan wordt het een ander verhaal omdat het dan eigenlijk alleen maar verwarring kan zaaien.

Of de wet veranderd moet worden of niet, ik weet het niet. Het zou in ieder geval verstandig zijn om de verplichting weg te halen en de Minister van Justitie van handelsperiode tot handelsperiode in overleg met de mayors te laten beslissen.