Mayors Virtua

Auteur: Gold Runner

Afgelopen zaterdag nadat we van de boot waren afgestapt in Virtua keek in mijn ogen uit. De steden leken in eerste instantie dik in orde, totdat de handelsdag wat verder was gevorderd. Bijna geen exims, geen subsidies en te kleine wegen. Kwam dit door onervarenheid of door subsjes van Cybers afkomstig?

We beginnen bij de mayor van Cashinton. Hier was Veronica aan de macht. Alles leek prima in orde. Er waren genoeg wegkavels, en ook de exims waren dik in orde. Nadat de meeste handelaren hun winkeltje hadden gebouwd, begonnen ze met eximmen. Naarmate de tijd verstreek raakten de exims op en konden sommige mensen niet meer eximen. De mayor was ook niet te bereiken. Ook de eerste subsidie verliep niet bepaald soepeltjes. Nu is dit wel niet verplicht maar het zou toch wel helpen aangezien sommige mensen toch wel wat geld nodig hadden.

Uiteindelijk is alles toch nog goed gekomen en verloopt de handel in Cashington zeer goed. Er staan momenteel weer genoeg exims en de subsidies zijn deels uitgedeeld.
Ook de mayor van Centropolis liet wat steken vallen. Hier was Mr. Dow aan de macht. Wat als eerste opviel was dat er maar een hele kleine hoofdstraat was. Ook deze mayor was de eerste handelsdag niet te bereiken. Wel waren de exims hier dik in orde. Hier was dus niks op aan te merken. Aan de winkelruimte wel, want door de te kleine hoofdstraat is Centropolis niet aantrekkelijk voor alle grote handelaren buiten Centropolis die er toch een winkel willen hebben. Maar zoals ook al in Cashington het geval was liet de eerste subsidie lang op zich wachten. Dit was zeer nadelig aangezien we het meeste spul al duurder in de FES moesten kopen, en dus al weinig geld hadden.

Inmiddels is ook Centrolpolis opnieuw een grote bloeiende stad geworden met behulp van sommige inwoners. De exims zijn nog steeds goed en ook de subsidies zijn goed uitgedeeld. Zelfs de hoofdstraat is uitgebreid waardoor er meer ruimte is gekomen
Dan komen we aan bij de laatste stad van het mooie Virtua. We zijn aangekomen in Nasdaqar waar RDG 1 aan de macht is gekomen. Hier was ook een te kleine hoofdstraat. Maar hier was het nog wat erger als in Centropolis aangezien de mayor hier veel wegkavels zelf al had gekocht. Er waren ook niet veel handelaren in Nasdaqar en ze adviseerden het ook niet om toch te komen. Alle exims waren al zeer snel op en ook subsidie liet hier erg lang op zich wachten. Dit alles duurde te lang waardoor de Dederals uiteindelijk hebben ingegrepen.
Inmiddels is met behulp van Federals subsidie uitgedeeld en er zijn weer wat exims gezet. Ook RDG 1 begint het inmiddels te snappen hoe alles werkt. Maar of Nasdaqar nog uit dit dal kan kruipen, betwijfel ik zeer.