Juridisch loket

Auteur: Deslat0s

Deze week is het Juridisch loket geopend. Een verloren zaak lijkt het misschien? Waarom is deze club er, en hoe houd de club zich staande?

De club is een eigen initiatief, om te zorgen dat niet iedereen in de kosten wordt gewerkt die wordt aangeklaagd. Al meerdere handelsperiodes ben ik bezig met een juridische bijstand van de staat wanneer je wordt aangeklaagd, maar met het excuus: “Er is toch altijd wel een gratis advocaat te vinden” wordt dit meestal teniet gedaan.

Om er ook daadwerkelijk voor te zorgen dat dit het geval is heb ik de club “Rechtsbijstand” geopend. In de club is zowel juridisch advies te vragen als het verzoek te doen bijgestaan te worden door een advocaat. Dit kan in meerdere situaties.

De eerste en meest voorkomende situatie is wanneer je wordt aangeklaagd. In dit geval kun je (bijna) altijd gratis hulp van ons verwachten. Je kan het verzoek plaatsen in de club en dan zullen we per geval kijken wat we voor je kunnen doen.

De tweede situatie is wanneer je onrecht wordt aangedaan, in dat geval is het mogelijk dat we je gratis hulp bieden en je vertegenwoordigen in de rechtszaal terwijl je de aanklager bent.

De derde situatie is wanneer je iemand wil aanklagen om bepaalde redenen, als er geen sprake van onrecht is zal er een vergoeding voor onze advocaten betaald moeten worden. Immers kies je er zelf voor deze stappen te ondernemen.

De club houd zich staande op basis van vrijwillige donaties, de vergoedingen bij zaken van de derde situatie en de benzine verkopen van mijn eigen winkel in Eurodam.

Zolang de wet ons Cyberische burgers geen rechtsbijstand gunt zal ik dit ook handelsperiode op handelsperiode blijven proberen te doen.