Sans Francishco

Auteur: Gold Runner

Sans Francishco, de stad die iedereen inmiddels wel kent als een vage vlek op de kaart. Het roept bij velen de vraag op: “Waar dient het voor?”, en is de naam eigenlijk wel Sans Francishco? Niemand weet het, maar er zijn toch al redelijk wat ideeën.
Zo zou het een tutorial stad kunnen worden, maar waarom? Je hebt toch mensen in de chat die je kunnen helpen? Ook is er meestal wel een assistant online die beginnende spelers kan helpen. Dus waarom ook nog een aparte stad daarvoor als je al 2 goede mogelijkheden hebt?
Een andere optie zou kunnen zijn dat het een stad is voor resources. Is er in kronenburg bijvoorbeeld geen olie meer te vinden, dan zou er in “Sans Francishco” gegraven kunnen worden. Maar ook hier is het dan weer de vraag, waarom niet gewoon uit een andere stad halen? Waarom hebben mensen uit Zwollar dan nog niet in “Sans Francishco” naar goud gegraven?
De laatste optie die ik in de wandelgangen hoor is dat het een nieuw land wordt voor bijvoorbeeld Duitstaligen. Ook hierbij is de vraag weer waarom? Er spelen toch mensen vanuit de hele wereld? Waarom zou er dan nog weer een apart land moeten komen voor niet Engelstaligen? Iedereen kan heus wel een beetje Engels, en anders heb je altijd nog een woordenboek of iets dergelijks.
Wat het ook mag zijn, het zal toch wel bij raden blijven, aangezien de Federals niks loslaten. Al hebben een aantal mensen al wel een Federal en een advanced handelaar in de nieuwe stad gezien…