Reform Fail Train – komt nu aan

Auteur: Andoversr
Vertaler: bonanza

Als de enige consul die tegen stemde in de hervorming die het BoC goedkeurde (nieuwe Virtuaanse politieke structuur, red.), voel ik het als mijn plicht om te roepen hoe hard deze zal falen.
Het eerste probleem is dat elke Virtuaanse inwoner, met of zonder cheaterstatus, zal kunnen plaatsnemen in het bestuur. Maar niet iedereen die actief is in Virtua zal zich aanmelden voor een politieke club of is er actief.

Laten we dan eens kijken naar enkele statistieken van 24 maart 2010. Van op de website http://www.miniconomy.com/statistics/activeplayers.php halen we volgende informatie:
Actieve inwoners:
Cashington (83),
Nasdaqar (44),
Centropolis (84),
Total aantal spellers dat zich aanmeldde voor de volgende clubs:
BOC Public (42),
Board of Consuls (35),
Department of Education (28),
Virtua Court (14).
Zoals je ziet zijn er in total 211 actieve Virtuanen en slechts 1 op 5 maximum is op de hoogte van wat er gebeurt in het Nationele Bestuur. ALS (en dat is een grote ALS) al deze mensen zouden stemmen in de BoC Public en de Board of Consuls, dan stemt slechts 20% van alle Virtuanen en kan er niets goedgekeurd worden.
Het volgende probleem is het eigenlijke stemmen:
De bevolking verandert continu. Nieuwe inwoners arriveren in de havens van Virtua de hele handelsperiode lang, zodat de vereiste 50+%-meerderheid alleen maar moeilijker wordt. Dat is het tweede probleem dat ervoor zal zorgen dat de bestuurswijziging zal falen.

Laten we vervolgens eens kijken naar het hoge bureaucratie gehalte die de wijziging met zich meebrengt:

Iedereen zal zijn mening kunnen ventileren en zal inbreng hebben in de voorgedragen onderwerpen. Dat is op zich geen slecht feit, maar het zal wel ontzettend lang duren alvorens iedereen tot een besluit kan komen. Dat betekent concreet dat er heel wat minder wetten gestemd kunnen worden en dat het dagen tot een week duurt alvorens er een stemming komt.
Mijn vrees is dat dit systeem zal lijken op dat van de Verenigde Staten van Amerika. Over wetten wordt excessief gedebatteerd en ondertussen gebeurt er niets. En dan heb ik het nog niet over het tekort aan Virtuanen om überhaupt ook maar iets goed te keuren.

Groeten,

Andoversr