Live vanuit Virtua

Auteur: Deslat0s

Na een aantal rondes in Cyberië ben ik deze periode in Virtua, beter gezegd, Centropolis, te vinden. Ik wil allereerst duidelijk maken dat dit niets te maken heeft met het politieke stelsel of het huidige kabinet. Deze vraag is mij vaker dan eens gesteld. De reden was dat ik een aantal goede kennissen in Virtua heb wonen en, gezien ik deze ronde in Cyberië toch geen doel had, dacht ik: “Laat ik het daar eens een ronde bekijken”.

Het is bij mij echter wel bekend dat er enkele problemen zijn omtrent de regering van The Socialist. Specifiek ga ik mij hier niet over uitlaten, omdat de gemiddelde lezer waarschijnlijk meer informatie hierover tot zijn beschikking heeft dan ik. Mijn bronnen bestaan vooral uit vrienden uit Cyberië en de Ambassade, die grappig genoeg op Virtuaanse grond staat. Komt in ieder geval goed uit voor ons kabinet, want dan kunnen ze deze bezoeken zonder hun huis te hoeven verlaten en daardoor de kans op letsel te verminderen tijdens bezoekjes aan de ambassade.

In de straten van Centropolis zelf merk ik echter helemaal niets van de zogenaamde “chaos” in Cyberië. Zelfs in de gemeentehuizen lees je er eigenlijk niet over. Het lijkt dat de virtuaanse burgers zich niet zo druk maken om het beleid in Cyberië en het feit dat er geen havens zouden komen. Enkelen lijken niet eens op de hoogte van het feit dat er geen havens zouden zijn.

Een betrouwbare bron uit Digitalië heeft gemeld dat er getracht wordt een samenwerking met Virtua op te zetten, om Cyberië een “kopje kleiner te maken” en uit de markt te helpen. Iets dat behoorlijk reëel is, indien Virtua en Digitalië meer gaan samenwerken.

Hoe gaat het Kabinet van Cyberië hier mee om? Hoe gaat men hierop inspelen? Zal het kabinet toenadering zoeken tot Virtua voor een samenwerking om te voorkomen dat Cyberië voortaan in hun eentje de boontjes zal moeten doppen of blijft The Socialist achter zijn principes staan en laat hij dit voor wat het is? Meer nieuws hierover volgende week.