Stilte alom, of toch niet?

Auteur: Rednax

Waar deze ronde begon als een ronde met veel potentie voor veel, leuke en boeiende krantenartikelen blijkt na twee weken dat er eigenlijk amper iets gebeurt.

In Cyberië weet oud-minister van Justitie de situatie het beste uit te beelden. Het kabinet probeerde aan het begin van deze handelsperiode het bouwen van havens te temperen. Marcelbuter greep snel in en startte met succes een Preliminary Injuction en wist zou de schade voor de handel zoveel mogelijk te beperken. Zoals verwacht vroeg het Cyberisch Kabinet een hoger beroep aan welke helaas nog steeds niet is afgerond.

In Virtua is zo mogelijk nog minder aan de hand als in Cyberië. Het nieuwe stelsel dat afgelopen ronde onder leiding van White Queen werd ingevoerd heeft tot nu toe niet zijn waarde bewezen en remt eigenlijk alles in Virtua af. Het failliet gaan van de Tribune, Andoversr, helpt hier ook niet echt bij, na meer dan 25 schoten is de mayor van Cashington failliet gegaan en is het laatste beetje activiteit eigenlijk grotendeels verdwenen uit Virtua.

Dan is er altijd nog Digitalië, het landje van de diamanten, het kruit en de pistolen. De plannen om een oorlog tegen Cyberië te beginnen waren aan het begin van deze handelsronde ver gevorderd, president The Socialist stuurde zijn land zonder het te weten recht de afgrond in door zijn scherpe uitspraken richting Digitalië. Nu de handelsperiode verder vordert is er een stop gekomen op zijn uitspraken en vloeien de haatgevoelens bij Digitalianen tegenover Cyberië ook rustig aan weer weg.

Als laatste hebben we nog het kleine eilandje waar eigenlijk niemand rekening mee houdt, waar wellicht in het geheim meer gebeurd dan in Cyberië, Digitalië en Virtua bij elkaar. Ik heb het dan natuurlijk over Ibisha. Naar verluidt zijn een aantal CBI agenten en vooraanstaande handelaren en politici begonnen met het voorbereiden van wat wellicht een van de grootste gebeurtenissen zal gaan worden.
Door de betrokkenheid van het CBI is het lastig informatie te bemachtigen, maar naar het schijnt zou het hier gaan om een aantal corrupte CBI agenten die weinig goeds van plan zijn. Wie hier verder bij betrokken zijn zal waarschijnlijk in de komende tijd wel duidelijk worden, dus laten we tot die tijd de handen ineen slaan om ervoor te zorgen dat de mooie Federatie waarin we nu wonen voort kan blijven bestaan.