Interview met de familie Schneider

Auteur: Deslat0s

Met pen en papier in mijn hand probeer ik diep achterin de straten van Eurodam het huis van de familie Schneider te vinden. Ik heb een afspraak met IHockey Schneider, een belangrijk persoon binnen deze familie.

Na een paar keer langs het huis heen te zijn gelopen tijdens het zoeken vond ik het dan eindelijk. Ik belde aan en kreeg een warm ontvangst.

Alhoewel je een zwaarbewaakt fort verwacht met norse blikken die naar je geworpen worden tijdens het naar binnenlopen was het tegenovergestelde hier waar. Als journalist ben ik beschoten in Digitalië, op de vlucht geweest in Virtua en bijna failliet geschoten op Cyberische grond, maar van al deze ellende was hier niets te merken.

Onder het genot van een hapje en een drankje wordt ik naar een kantoortje geleid dat aan het einde van de gang zit en, laten we maar zeggen, ruim genoemd mag worden.

Zonder aarzelen begin ik met het afvuren van vragen op IHockey Schneider.

De familie Schneider, wat moet Cyberie bij jullie voorstellen? staan er aanslagen in de planning of is het meer een samenwerkingsverband?
De familie Schneider is meer een samenwerkingsverband waar iedereen zich bij kan aansluiten. Je kunt ook bij ons komen zonder je achternaam aan te passen, van binnen ben je dan een Schneider.

Als familie zijn jullie open te noemen, niet teveel regels en lastige dingen. Is dat terug te zien in het ledenaantal?
Aan het begin hadden we wat startproblemen, maar deze zijn inmiddels opgelost.

Vaak zie je dat families bijvoorbeeld meerdere plekken in het Cyberische stelsel willen overnemen, bijvoorbeeld meerdere steden in het beheer willen hebben, of zowel in het parlement zitten als bijvoorbeeld rechter zijn. Hebben jullie ook dergelijke ambities ?
We hebben zelf een politieke partij die zich vestigt in Eurodam, waar overigens niet iedereen lid van is, gezien dit ook geen verplichting is bij ons, en proberen de burgemeester in Eurodam te worden. Verder hebben wij nog geen politieke ambities.

Het gebeurt meer dan eens dat er dreiging komt uit andere families, hoe gaan jullie hiermee om? Hebben jullie überhaupt middelen om terug te vechten?
Wij zoeken absoluut geen ruzie met andere families. Als er toch ruzies mochten komen zullen we deze professioneel en zonder wapens en/of bommen proberen op te lossen. We zijn een handelsbond met leden die elkaar ondersteunen en geen agressieve familie.

En de laatste vraag, wat heeft een inwoner van Eurodam aan het feit lid te worden van jullie familie en wat zijn de verplichtingen?
Je moet niets, dat is onze belangrijkste regel. We bieden echter veel. We werken sowieso veel samen, hebben een politieke partij waar je erg welkom bent en proberen gewoon een sterke band samen te krijgen.

Na het gesprek wijst werd ik net zo netjes als ik aankwam weer naar buiten begeleid en ben ik maar weer gaan zoeken naar een taxi die mij terug naar huis kon rijden. Wat er ook gezegd wordt, 1 ding is zeker, ruzies en schietpartijen zullen er door deze partij niet veroorzaakt worden.

Voor meer informatie over de partij kan je mailen naar ihockey@live.nl of je vragen in de chat stellen aan IHockey Schneider.